Gave til utstyr fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB har tildelt Søndre Land IL Friidrett 25.000 kroner til innkjøp av utstyr for barn og ungdom. I henhold til søknaden skal pengene brukes til innkjøp av ny høydehoppmatte for barn i idrettsparken og til staver for nybegynnere.

Tildelingen er svært gledelig for klubben. Den gamle høydehoppmatta for barn er et par tiår gammel og så godt som utrangert. Trekket har gått i oppløsning, og matta er de siste årene blitt holdt sammen av en presenning. Ny matte er bestilt og vil komme på plass i andre halvdel av juni. Dette passer utmerket siden Friidrettslek for barn i år har oppstart 20. juni.

Når det kommer til stavhopp, har ikke klubben noe utstyr for denne øvelsen fra før. Vi har gutter i klubben som ønsker å prøve seg på mangekamp, og stavhopp inngår som en av øvelsene i den. Til nå har våre utøvere fått låne staver av andre når de har vært på trening og konkurranser med stavhopp.

Staver er dyrt, fra 4-5000 kroner per stykk og oppover. De varierer i lengde og fleksibilitet tilpasset ulik tyngde, kraft og hastighet. En stavhopper har som regel mange staver disponibelt under trening og konkurranser.

For gaven fra Sparebakstiftelsen DNB får klubben i tillegg til høydematta for barn mulighet til å kjøpe inn tre-fire nybegynnerstaver med ulike grader av fleksibilitet.