UM FREDAG: Telma slo til med trestegsølv

Telma Eid slo til i tresteggropa under første dag av Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett på Lillestrøm fredag. Hun var ikke snauere enn at hun gikk hen og vant sølvmedalje i J17, og det etter å ha forbedret sin egen personlige rekord med hele 49 centimeter til 11,63 meter.

Telma gjentok dermed bedriften fra UM innendørs sist vinter, der hun vant sølvmedalje i samme øvelse. Den gang med resultatet 11,14 meter, som var hennes personlige rekord inntil fredag.

Telma Eid viste flott idrettsglede ved tresteggropa.

Telma Eid viste flott idrettsglede ved tresteggropa.

Telma har gjort det til en vane å ha stigning i sine hoppkonkurranser. Så også fredag. Hun forbedret seg jevnt og trutt gjennom de seks hoppene, og slo virkelig til i de tre siste av dem (finaleomgangen). Først med et hopp like i underkant av 11 meter, som brakte henne inn på bronseplass. Så med ny PB 11,25 meter i femte omgang, som brakte henne opp på sølvplassen, før hun avsluttet med et teknisk godt tresteghopp som brakte henne hele 11,63 meter.

Det fineste i friidrett er å sette personlig rekord. Telma viste flott idrettsglede etter sine to lengste hopp, og var bokstavelig talt hoppende glad etter å ha kjent følelsen av tre gode svev før landing lenger ute i gropa enn noen gang tidligere. 11,63 meter er ikke bare ny PB, men også ny klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL. Resultatet er også 38 cm over kvalifiseringskravet for deltakelse i NM for senior. Resultatet plasser for øvrig Telma som den tiende beste kvinnelige tresteghopperen i Norge i år, uansett alder.

Telma var i tillegg svært nær en medalje også på 100 meter hekk i J17, der hun løp inn til en flott fjerdeplass på tiden 15,35. Dette er en forbedring av personlig rekord med 14 hundredels sekund.

Også Anja Ødegård (15) viste prov på evner om å være best når det gjelder. Hun løp 100 meter forsøksheat i J15 til ny personlig rekord 13,51, en forbedring av gamlepersen med åtte hundredels sekund. Tiden sørget for at Anja kvalifiserte seg som en av 16 jenter til semifinale. I simefinalen løp hun et nytt flott sprintløp på tiden 13,50, men her var medvinden så vidt for sterk til at tiden kan registreres som personlig rekord.

Caleb Kongolo startet dagen med å ta seg finalen på 100 meter i G15. Han fikk den gode tiden 11,90 i forsøket, som er den nest raskeste hundremeteren han har løp. Deretter tok Caleb seg til tresteggropa, der han oppnådde en sterk fjerdeplass med resultatet 11,87 meter (11 cm bak PB).

Det ble imidlertid en lei bismak for Caleb, som måtte gi seg etter fire omganger i tresteg. Da hadde han blant annet et hopp med overtramp der han landet på godt over 12 meter. Bismaken dreide seg om at Caleb fikk føling med en smertetilstand i kneet han pådro seg under en gymtime på skolen sist mandag. Smerten var såpass hemmende at Caleb måtte melde forfall til finalen på 100 meter.

Skaden er en smertetilstand uten hevelse, og Caleb håper han skal være klar for lengde lørdag og kulestøt søndag.

Christoffer Tvinnereim kompletterte en flott dag på friidrettsbanen for Søndre land ILs utøvere da han oppnådde en flott femteplass i høyde. Christoffer hoppet 1,70 meter i konkurransen. Han har hoppet 1,75 tre ganger tidligere denne sesongen og fikk se at det ikke er langt opp til medaljene. Fredag gikk bronsen på 1,73, sølvet på 1,78 og gullet på 1,80.

UM fortsetter på Lillestrøm lørdag og søndag. Du finner dagsprogrammet til Søndre Land ILs utøvere her og du kan følge konkurransene live her.

Her er alle resultatene fra fredagens øvelser