UM FREDAG: Hadde ikke dagen

Verken Telma Eid (16) eller Christian Kongolo (19) hadde helt dagen under første dag av Ungdomsmesterskapet (UM) i Haugesund fredag 5. september. Telma oppnådde likevel en fin 5. plass, mens Christian måtte si takk for seg i lengdegropa før finalen i G18/19.

Både Telma og Christian hadde en fin inngang til konkurransen, der de følte seg lette i beina og hadde overskudd. Da konkurransen startet ville det seg ikke helt. For Telma var det satsen i høyde som ikke satt helt som den pleier, mens Christian ikke greide å omsette stor fart i tilløpet til hopp i lengdegropa.

Telma rev på sitt første hopp i konkurransen på 1,48. Derfra tok hun alle høyder til og med 1,55 i første forsøk. På 1,58 ble det tre klare riv. Det var koordinasjonen i satsen som ikke satt som den skulle denne dagen. Det vil si at armen nærmest lista var på vei over lista allerede før satsen. Dermed uteblir svar fra bakken i satsen, og hoppet blir «flatt».

Telma har vært stabil på 1,60 denne sesongen, og hatt flere gode forsøk både på 1,63 og 1,65. For Telma kommer det nye sjanser, så hun oppsummerer dagens konkurranse og 5. plass med at det var «helt greit».

Christian ville mye i lengdekonkurransen, og greide å løpe med større fart i tilløpet enn han har gjort tidligere. Under innløpingen flyttet han startpunktet hele sju og en halv for bakover, noe som indikerer hvor mye fortere han løp nå enn han har gjort tidligere.

Dessverre greide ikke Christian å omsette farten i hopp. På de to første forsøkene fikk han krampe i leggene i satsfasen og løp igjennom gropa. På det tredje forsøket forsøkte han å sikre seg et resultat i håp om å komme med til finalen. Han fikk målt 5,80, men det ble 13 centimeter for kort til deltakelse i finaleomgangen.

UM fortsetter lørdag. Da skal Christoffer Tvinnereim (15) i aksjon i høyde og lengde. Telma Eid og Christian Kongolo skal begge hoppe tresteg.

Christian Kongolo