Fatou Camara (16) vant lørdag gull i kulestøt under Ungdoms-NM i Ulsteinvik.

UM LØRDAG: Fatou – ei gulljente fra Søndre Land

Fatou Camara vant gull i kulestøt J16 under andre dag av Ungdoms-NM i Ulsteinvik. Josue Kongolo (17) vant sølv i kulestøt, mens Telma Eid (21) vant bronse i høyde. Dermed har Søndre Lands utøvere sanket fire medaljer etter at to av tre mesterskapsdager er unnagjort.

Fatou forsvarte sitt favorittstempel foran konkurransen med glans. Hun hadde norsk årsbeste i J16 før UM, og var tittelforsvarer fra J15 under UM i Steinkjer for et år siden. Lørdag støtet hun 12,44 meter, og var med det 98 centimeter foran nummer to i konkurransen.

Josue Kongolo gjorde «comeback» på sprinten etter et langvarig skadeavbrekk. Han løp kontrollert til heatseier i G17 på tiden 7,33. I finalen ble han stående litt igjen i startblokka da startskuddet gikk, og han fikk en til han å være svak første fase av løpet. Det endte på 4. plass med tiden 7,32 i finalen.

Josue ristet av seg en smule skuffelse etter 60 meteren i kulestøt. Der slo han til med 14,01 meter med 5 kg kula, som er en forbedring av personlig rekord med 37 centimeter. Det ga Josue en flott sølvmedalje i Ungdoms-NM.

I høyde for kvinner 20/22 ble alle medaljevinnerne stående med resultatet 1,60. Telma Eid var en av disse, og vant bronsemedalje. Hun tok både 1,55 og 1,60 i andre forsøk. Hun var bare et hårfint riv i andreforsøket på 1,65 fra å ta gullet. Telma vant sølv på 60 meter hekk fredag, slik at SLIL Friidrett så langt har sanket fire medaljer i dette Ungdoms-NM.

Caleb Kongolo var ikke langt unna medalje i kulestøt 6 kg i G18/19, der han oppnådde 4. plass med resultatet 12,51.

Også Are Bergum Nilsen oppnådde en flott 4. plass da han tangerte personlig rekord 1,75 i høyde G18/19.