UNGDOMS-NM LØRDAG: Nissi ble gullgutt igjen

Nissi Kongolo ble lørdag norsk ungdomsmester i lengde G17 under Ungdoms-NM innendørs i Ulsteinvik. Han vant også en bronsemedalje i kulestøt 5 kg.

Nissi forsvarte dermed lengdegullene fra Ungdoms-NM innendørs og utendørs i G16 i fjor. Og som han har gjort det for vane; han vant gullet etter å ha slått til med en kjempesprang i sjette og siste omgang.

Lørdag lå Nissi som treer med 6,06 før han stilte seg opp for siste forsøk. Han fikk med seg publikum på taktfast klapp, og flyttet tilløpet en fot lenger bak. resultatet ble dagens beste tilløp, perfekt planke og 6,49 meter.

Resultatet er en forbedring av hans personlige rekord fra Ungdoms-NM utendørs i fjor høst med 22 cm. resultatet er kun 11 cm bak en mer enn 80 år gammel klubrekord for menn senior i Søndre Land IL.

Du kan se video av hoppet og hva som fulgte med gullet på Instagram.

Tidligere på dagen fikk Nissi også med seg en bronse i kulestøt i G17. Resultatet 13,41 er hans beste innendørs, kun 15 cm bak persen utendørs. På 60 meter ble han slått ut i forsøket med tiden 7,42.

Johan Engelien Andresen leverte en sterk 800 meter i G15. Han løp offensivt gjennom hele løpet, og fulgte teten helt til han stivnet på sisterunden. Det ble en fin tid, 2.14,73 – 2,3 sekunder forbedring av PB og kun drøye to sekunder bak kravet for UM-deltakelse utendørs.

Aksel Stavik Moshagen (15) perset stort i lengde uten å være i nærheten av planken i noen av sine hopp. Det lengste måte 4,73 meter selv om han hadde 30 cm å gå på på planken. I G16 hoppet Noah Bakken Hesla 4,89 etter å ha hatt ett godt men ugyldig sprang godt over fem meter.

Eline Raddum Hvitsand ble sekser i kulestøt J16 med resultatet 10,03. Nikolai Stavik Moshagen ble sjuer i samme øvelse for G18/19 med ny pers 10,06 meter med 6 kg kule.

Slik gikk det fredag.

Her er alle resultatene fra Ungdoms-NM