Nikolai Stavik Moshagen er uttatt til å delta i denne helgens nordiske mesterskap i mangekamp (10-kamp).

Uttatt til Nordisk Mesterskap i mangekamp

Nikolai Stavik Moshagen (18) er uttatt av Norges Friidrettsforbund til deltakelse i Nordisk Mesterskap i mangekamp U20. Mesterskapet går på Ryavallen i Borås i Sverige denne helgen, og samtidig med det internasjonale seniorstevnet Sweden Combined Events Challenge.

Nikolai deltok for Norge i Nordisk Mesterskap U18 i Finland i fjor. Nå er det en klasse opp til U20. Hver av de nordiske landene kan stille med tre utøvere i nasjonskampen. U20 er en sterk klasse i norsk mangekamp, og NFIF har valgt å ta ut seks utøvere i Mu20. Tre av disse, deriblant Nikolai, skal konkurrere i klubbdrakt, men er fullt ut en del av den norske troppen.

På nordisk U20-nivå er det å strekke seg etter et sluttresultat opp mot eller over 6000 poeng i 10-kampen. Dette har Nikolai inne etter 5718 poeng i U18 i fjor.

Nikolai ble nummer tre i U20 under NM i mangekamp i Moss for tre uker siden. Der endte han på 5234 poeng etter å ha hatt både gode og mindre gode øvelser underveis. Han perset da i alle tre hoppøvelsene, høyde, lengde og stav, men bommet helt på hekken og fikk fire sekunder bak persen. 400 poeng gikk da tapt i denne ene øvelsen.

Foruten hekken skal han kunne løfte seg fra NM-resultatene også i kast og løpsøvelsene. Og med hoppresultater på nivå med under NM er en poengsum over 6000 oppnåelig denne helgen.

Les mer omNordisk Mesterskap i mangekamp her

Les mer om Sweden Combined Events her