7,06 på 60 meter i Leilvanghallen.

Josue med sterk og gledelig pers på 60 meter

Josue Kongolo (20) løp søndag 30. januar 60 meter på ny personlig rekord 7,06 under AKS-Lekene i Leikvanghallen ved Bergen. Dette er en forbedring av hans tidligere personlige rekord med åtte hundredels sekund.

Tiden ga Josue 3. plass i mennenes seniorklasse i stevnet. Vant gjorde norgesmester Even Meinseth. Bak Josue på lista fulgte flere sterke løpere, blant andre fjorårets norske juniormester på 100 meter Herman Ellingsen.

Josue løp 60 meter på 7,14 allerede som 16-åring, da han vant øvelsen i Ungdoms-NM innendørs. Han tangerte denne tiden for to år siden, men har siden konkurrert lite på grunn av skader.

Du kan se video av løpet på SLIL Friidretts instagramkonto.

Josue er nå på vei tilbake etter flere år med skadeplager. Han fant ut av plagene i fjor sommer, og har siden kunnet jobbe målrettet med behandling og øvelser for å nøytralisere plagene. Josue er student i Bergen, og representerer fra nyttår Gneist IL med ferierepresentasjon for Søndre Land IL Friidrett til sommeren.

Josue skal kommende helg løpe 60 meter i senior-NM i Ulsteinvik.