Nissi Kongolo og Josue Kongolo (øverst) vant hver sin gullmedalje, Caleb Kongolo sølvmedalje og Even Rudsengen og Henrik Vestrum Haugen bronsemedalje under siste dag av Veidekkelekene.

Veidekkelekene søndag: 2 gull, 1 sølv og 2 bronse på siste dag

Søndre Land IL Friidretts utøvere fortsatte å imponere på Stampesletta under siste dag av det nasjonale storstevnet Veidekkelekene. Det ble fem nye medaljer og nok en rekke personlige rekorder til klubbens utøvere. Etter to gull, en sølv og to bronse søndag, ble den totale medaljefangsten i helgens stevne fem gull, to sølv og tre bronse fordelt på sju av klubbens utøvere.

Nissi Kongolo var suveren på 100 meter i G13 søndag som har var det på 60 meter lørdag.

Nissi Kongolo gjorde på 100 meter som han lørdag gjorde på 60 meter i G13. Han var suveren både i forsøksheatet på formiddagen og i finalen på ettermiddagen. 13,44 fra forsøksheatet er personlig rekord for Nissi.

Josue Kongolo har ikke kunne delta på sprintøvelsene i helgens stevne på grunn av en problematisk hamstringmuskel. Søndag deltok han derimot i kulestøt 5 kg i G17, hvor han vant gullet med over fem meters margin. Josues resultat ble 13,45 meter.

Caleb Kongolo vant sølv i kulestøt 6 kg i  G18/19 med resultatet 12,43 meter. Senere på dagen tok han seg til finalen i G18/19 på 100 meter etter 11,66 og sjuende beste forsøkstid. I finalen tro han til med årets beste start og fikk tiden 11,57 i lett motvind. Dette er en forbedring av hans personlige rekord med fem hundredels sekund. Lpet ga fjerdeplass i finalen – kun ett hundredels sekund fra bronse.

Henrik Haugen Vestrum (13) senket persen sin på 100 meter med fire tidens sekunder.

Henrik Haugen Vestrum forbedret personlig rekord i lengde med to cm til 4,87, som ga tredjeplass og bronsemedalje i G14. I forsøksheatet på 100 meter i G14 forbedret har persen med fire tidels sekund til 12,92. Dette var fjerde beste tid i G14-forsøksheatene. Etter å ha løpt 800 meter droppet Henrik å løpe 100 meter-finalen. På 800 meter forbedret har PB fra 2016 med 23,01 sekunder og ble nummer 13.

Even Rudsengen svevde høyt på Stampesletta.

Even Rudsengen hoppet årsbeste i høyde og ble med 1,75 meter treer og bronsemedaljevinner i G18/19. Han hadde et godt forsøk også på 1,80 meter, som er to cm over personlig rekord fra i vinter. Even kjente etterpå på en øm ryggmuskel og sto over å løpe 100 meter.

Gracia Kongolo (22) tangerte personlig rekord på 13,33 i forsøksheatet på 100 meter i kvinner senior. Dette var strået unna å gi plass i kvinnenes B-finale.

Noah Bakken Hesla forbedret PB i kulestøt 3 kg med 70 centimeter til 7,26 meter, noe som ga en flott fjerdeplass i G12.

Johan Engelien Andresen (11) senket personlig rekord på 600 meter med innpå ni sekunder til 2.05,72.

Helene Haugen Vestrum (10) forbedret personlig rekord i lengde med sju cm til 3,01 meter.

Her er alle resultatene fra Veidekkelekene 2019.