F.v. Nikolai Stavik Moshagen vant gull i kulestøt G14, Nissi Kongolo gull på 60 meter og sølv i kulestøt i G13 og Caleb Kongolo bronse i spydkast G18/19 under på Veidekkelekene lørdag.

VEIDEKKELEKENE LØRDAG: To gull, en sølv og en bronse

Søndrelandingene markerte seg med både medaljer, finaledeltakelser og personlige rekorder på den tredje av fire dager med Veidekkelekene på Stampesletta i Lillehammer lørdag. Nissi Kongolo vant gull på 60 meter og sølv i kulestøt i G13. Nikolai Stavik Moshagen vant gull i kulestøt G14, mens Caleb Kongolo vant bronse i spyd G18/19.

Nissi Kongolo – suveren gullvinner på 60 meter i G13.

På 60 meter for de yngste fikk Søndre Land hele fem finalister.Aksel Stavik Moshagen (11), Noah Bakken Hesla (12) og Nissi Kongolo (13) løp seg alle inn i A-finalene i sine klasser. Johan Engelien Andresen (11) og Iver Hauger Fremstad (13) løp seg begge til B-finale.

På en dag der Søndre Lands utøvere markerte seg med bravur blant mer enn 1000 utøvere på Stampesletta, tar vi gjennomgangen i kronologisk rekkefølge fra den yngste og oppover.

Evan Bakken Hesla (9) stilte på 60 meter i G10 og oppnådde personlig rekord med tiden 12,26.

Nikolai Stavik Moshagen vant gull i kulestøt G14 etter forbedring av PB med mer enn en halv meter.

I G11 løp Aksel Stavik Moshagen på 9,89 i sitt forsøksheat og fikk plass i G11-finalen på ettermiddagen som sjette beste løper fra forsøkene. I finalen ble det sjetteplass med tiden 9,92. Han kom seg også med i finalen i lengde, der det ble 7. plass med 3,60 meter. I høyde ble han firer med resultatet 1,15.

Johan Engelien Andresen (11) forbedret PB med åtte tideler til 10,23 i sitt forsøksheat på 60 meter. Det ga plass i B-finalen der han fikk tiden 10,66 og fjerdeplass. Johan var en cm bak persen sin i lengde, der han fikk resultatet 2,91.

I G12 presterte Noah Bakken Hesla å ta seg til finalen både i lengde og 60 meter. I lengde forbedret han PB med 12 cm til 3,87 meter, som ga 7. plass. På 60 meter forbedret han PB med 22 hundredels sekund til 9,62 i forsøksheatet. Han kom med som åtter til A-finalen, men kunne der ikke stille på grunn av et vondt kne.

Nissi Kongolo startet med sølv i kulestøt G13. Han forbedret PB med 3-kilos kula fra 12.00 til 12,59 meter. Det var kun fem cm opp til gullet. Gull ble det derimot på 60 meter, der Nissi var i en klase for seg både i forsøket og A-finalen. Etter 8,38 i motvind i forsøket, ble det 8,25.

I forsøksheatet på 60 meter i G11 forbedret Iver Haugen Fremstad PB PB med fem tidels sekund til 9,34. Det ga plass i B-finalen i G13, der det ble 9,36 og sjuendeplass.

Nikolai Stavik Moshagen (14) konkurrerer foreløpig kun i kulestøt etter kneskaden han fikk i høyde under Bamselekene innendørs. Etter å ha støtet stillestående tidligere i sesongen, kan han nå ta fasrt i ringen. Det endte med forbedring av PB med 54 cm til 9,85 meter. Han vant dermed gull med over to meters margin til nærmeste konkurrert.

Caleb Kongolo (19) kastet spyd lørdag, der han forbedret PB med seniorspydet (800g) med mer enn fem meter til 38,54 meter.

Her er alle resultatene fra Veidekkelekene.

Veidekkelekene fortsetter med fjerde og siste dag søndag.