Telma skal kjempe om gull i senior-NM

Denne helgen arrangeres NM i mangekamp på Furumo stadion i Modum med Buskerud Friidrettskrets som arrangør. Søndre Land IL Friidretts Telma Eid deltar i sitt fjerde NM som mangekjemper. Som førsteårs senior skal hun denne helgen kjempe om norgesmestertittelen i seniorklassen.

Les også: 10 SLIL-utøvere deltar i 100-årsjubileum på Gjøvik stadion.

Og den tittelen har Telma alle tiders mulighet til å være med å kjempe om. Norges antatt beste mangekjempere på kvinnesiden studerer i USA, og ingen av disse er påmeldt til helgens NM. Med de fire-fem argeste konkurrentene utenfor startlista, er det Telma og Sandes ILs Selma Lif Thoolfsdottir som skal gjøre opp om gullet i kvinner senior.

Telma har tilbrakt store deler av det siste skoleåret i Barcelona, og kom hjem så sent som 10. mai. Helgens NM blir således en pekepinn på hvordan hun har fått utnyttet å oppholde seg de siste månedene i sommerlige omgivelser rent treningsmessig.

Telma hadde en gjennomkjøring i tre øvelser under et stevne på Brandbu forrige lørdag. Hun har ellers konsentrert treningen her hjemme om utholdenhet, sprint og lengde siden hun kom hjem, mens hun har fått hjelp av Olav Grasbakken på Raufoss med korthekken.

Telma har vært en del av det norske rekrutteringslandslaget i mangekamp de fire siste årene. Etter sitt sitt første hele år på laget var hun uheldig å skli og slå seg i ryggen under et stevne i Sverige, men greide likevel å ta seg til deltakelse i Nordisk mesterskap i København samme sesong. I fjor satte hun sin personlige rekord på 4630 poeng da hun for første gang med flagget på brystet leverte en god mangekamp under Nordisk Mesterskap i Kuortane i Finland.

I år går Nordisk Mesterskap i Norge (Jessheim) første helgen i juni. Helgens prestasjoner under NM vil være avgjørende for om hun får sin tredje deltakelse i nordisk. Telma har tidligere år vært et hakk foran sin konkurrent fra Sandsen, men denne har allerede i starten av denne sesongen vist framgang i hopp- og løpsøvelser. Begge jentene har sine største utfordringer i kastøvelsene. Det ligger med andre ord an til en spennende duell i kvinnenes seniorklasse under helgens norgesmesterskap.

Se tidsskjema og startlister her

Les forhåndsomtale av NM her