11 SLIL-utøvere i nasjonale mesterskap denne høsten

Høsten er mesterskapstid i friidretten. Tre mesterskapshelger følger nå på rekke og rad med i alt 11 SLIL-utøvere som enten er kvalifisert for de offesielle norgesmesterskapene Junior-NM og Ungdoms-NM, eller tatt ut på Oppland kretslag til Ungdomslekene for 13-14-åringer.

Det starter med Junior-NM i Sigdal førstkommende helg, før Lerøy-Lekene (Ungdomslekene) for 13- og 14-åringer følger på Hamar neste helg. Deretter følger Ungdoms-NM på Jessheim.

Til Junior-NM helgen 23. til 25. august er fem SLIL-utøvere kvalifisert: Fatou Camara (16), Josue Kongolo (17), Caleb Kongolo (19), Telma Eid (21) og Gracia Kongolo (22). De tre førstenevnte skal alle delta i juniorenes U20-klasse, mens Telma og Gracia er i U23. I tillegg er Nordre Lands Ingvild Ladehaug (16), som trener sammen med utøverne fra vår klubb, en del av troppen på i alt seks Junior-NM deltakere kommende helg. Mari Askvik (19) er også kvalifisert for Junior-NM, men er forhindret fra å delta.

Lerøy-Lekene (Ungdomslekene) er uoffisielt NM for 13- og 14-åringer med tre stevner i ulike landsdeler helen 30. august til 1. september. Åtte østlandskretser møtes til dyst på Hamar, og Oppland har tatt ut en tropp på 40 utøvere. Fra Søndre Land IL Friidrett skal Nissi Kongolo (13), Lise Mari Røvik Engelund (14), Ryan Haanschoten (14), Sander Johnsbråten (14) og Nikolai Stavik Moshagen (14) delta. Også Henrik Haugen Vestrum Haugen ble tatt ut på Opplands lag, men har måttet melde avbud.

Til Ungdoms-NM vil SLIL Friidrett stille med Fatou Camara (16), Josue Kongolo (17), Are Bergum Nilsen (17) og Caleb Kongolo (19). Også Even Rudsengen (18), Mari Askvig (19) og Olav Bergan Stuedal (19) er kvalifisert for deltakelse. Even har skadet seg og går glipp av sin UM-debut, mens Mari og Olav er forhindret fra deltakelse.