Trening gir framgang for Mohamed (23)

Mohamed Ali Abdullahi (23) startet ikke med friidrett før enn som 22-åring i fjor. Etter snart et år med jevnlig trening kommer framgangen. Onsdag forbedret han sine personlige rekorder på 100 meter og i tresteg med stor margin på Brandbu stadion.

Mohamed er et eksempel på at det aldri er for sent å starte med friidrett og begynne å trene jevnt og trutt. For å bli bedre kjent med friidrettens ulike øvelser og regler, kastet han seg sist vinter også igang med kretsdommerkurs. Det endte med bestått eksamen, så Mohamed er nå også kretsdommer i friidrett.

Under Mohagen Bil Cup på Brandbu stadion onsdag kveld løp han for første gang 100 meter under 14 blant, og hoppet over 10 meter i tresteg.

100 meter G14 med Nikolai Stavik Moshagen og Sander Johnsbråten i feltet.

Med tiden 13,81 senket han persen sin på 100 meter med 22 hundredels sekund fra tidligere i sommer. I tresteg perset han med nesten meterer da han hoppet 10,02 på Brandbu. Begge resultatene viser at Mohamed har tatt store skritt både i spint og hopp i løpet av ti måneder med jevnlig trening minst et par ganger i uka.

Også Aksel Stavik Moshagen (11) perset i tresteg på Brandbu onsdag da han flyttet rekorden sin fra 6,93 til 7,29 meter.

Her er alle resultatene fra stevnet.