Fra starten av gutteklassen under Landstafetten 2018.

6 jentelag og 8 guttelag i Landstafetten

Kr. Himmelfartsdag torsdag 13. mai arrangeres Landstafetten for 52 gang i gatene rundt rådhuset i Hov. Det er gledelig å kunne ønske hele 14 lag fra 8 klubber velkommen. Etter stafetten er det åpent mosjonsløp i Land Løpskarusell i stafettløypa.

Det stiller åtte lag i gutteklassen og 6 lag i jenteklassen. Trofaste deltakere i Landstafetten som Nordre Land og Raufoss stiller lag i begge klasser også i år. Arrangørklubben stiller med to guttelag og et jentelag. Også Moelven stiller i begge klasser, mens Brandbu og Fagernes stiller hvert sitt jentelag.

To nykommere

Det er ekstra hyggelig å ønske to nykommere velkommen til årets stafett, Gausdal FIK stiller guttelag, mens Kolbu KK stiller sprekt med to lag i gutteklassen.

Forfall i innspurten av laguttaket gjør at Kolbu KKs 2. lag deltar utenfor rangert konkurranse, siden noen av lagets løpere skal løpe to etapper. det er uansett sprekt framfor alternativet med å trekke et lag i siste liten.

(Du finner lenke til lagoppstillingene nederst i denne artikkelen)

Vandrepokal

Raufoss IL Friidrett er tittelforsvarer i begge klasser. Raufoss vant Søndre Land kommunes vandrepokal til odel og eie etter stafetten i 2019, mens Raufoss-guttene tok sitt andre napp.

Søndre Land kommune har satt opp ny vandrepokal i jenteklassen til årets løp. I gutteklassen har Raufoss og Nordre Land to napp hver i den stående pokalen, mens Søndre Land har ett.

Løyperekordene innehas av Raufoss både for gutter og jenter. Jentestafettens rekord på 6.50,1 er fra 2016, mens gutterekorden på 6.22,5 ble satt i 2019. Det er en tredels premiering i stafetten. Det betyr premiering av de to beste lagene i jenteklassen og de tre beste i gutteklassen.

Åtte etapper – maks 108 år

Landstafetten arrangeres Kr. Himmelfartsdag.

Landstafafetten består av åtte etapper for løpere i alderen 11 til 16 år. Lagene disponerer sine løpere fritt på etappene, men samlet alder på hvert lags løpere kan ikke overstige 108 år.

Landstafetten er blitt arrangert på Kr. Himmelfartsdag hvert år siden starten så nær som to ganger. Ett år kolliderte Kr. Himmelfartsdag med 17. mai. I fjor måtte stafetten for første gang avlyses på grunn av koronasituasjonen.

Smittevern

I år er det en glede å kunne arrangere stafetten, selv om pandemien innebærer noen restriksjoner. Foruten de allminnelige smittevernregler som 1-metersregelen og desinfisering av hender, gjelder også spesifikke smittevernregler for arrangementet.

Den viktigste begrensningen er at vi i år ikke kan ønske publikum velkommen til start- og målområdet i Hovsbakken på rådhusets vestside. Dette er definert som «konkurranseområde», og er forbeholdt løpere, funksjonærer og akkrediterte lagledere og presse.

Konkurranseområde

Konkurranseområdet vil bli avgreset med sperrebånd for publikum, som vi i år henviser til å finne seg en plass litt på avstand ute langs løypa. Også de 20 meter lange vekslingsfeltene ute i løypa er definert som «konkurranseområde».

Arrangørens vekslingsdommere og løype-/trafikkvakter vil passe på så konkurranseområdene blir forbeholdt dem som smittevernreglene tillater at oppholde seg der.

Vipps i kiosken

Arrangøren holder åpen kiosk ved rådhusets nord-vestre hjørne under arrangementet. Denne er plassert slik at en del av kiosken kan betjene utsiden av konkurranseområdet, mens en annen del betjener innenfor. Kiosken har nystekte vaffler, kaffe og mineralvann. Eneste betalingsmetode i år er Vipps.

Søndre Land IL Friidretts samarbeidspartner MX Sport Hov/Randsfjord Handel holder åpent fra kl. 11.00 til 15.00 med gode friidrettstilbud. Det ryktes om 25 prosent rabatt i alle avdelinger i butikken – også de som ikke er sportsrelatert – med unntak av lego.

Nedenfor finner duviktig utfyllende informasjon om årets arrangement:

Lagoppstillinger i Landstafetten

Stafett og løpskarusell i Hov Kr. Himmelfartsdag

Husk påmelding på Vipps til Land Løpskarusell

Friidrettstilbud hos Randsfjord Handel Kr. Himmelfartsdag