Mari og Anja fikk mersmak av UM

Mari Askvig (15) og Anja Ødegård (15) likte seg på Ungdomsmesterskapet (UM) i Ulsteinvik forrige helg. Konkurranser på høyeste nasjonale nivå ga mersmak. Under Søndre Land IL Friidretts stevne i Søndre Land-hallen fulgte jentene opp med nye personlige rekorder som lover godt med tanke på UM-deltakelse også utendørs på Lillestrøm i september.
Mari vartet opp med ny personlig rekord i kule 3kg alt i første omgang under lørdagens stevne. Mari, som tangerte sin tidligere PB på 8,96 meter i Ulsteinhallen for vel en uke siden, slo lørdag til med 9,67 meter og forbedring av PB med hele 71 centimeter.

Resultatet er 17 cm over kvalifiseringskravet for deltakelse i UM utendørs i kule J15. Mari, som har støtet over kravet mange ganger på trening i det siste, hadde fire støt over den magiske 9,50-grensa lørdag. Dermed er hun allerede nå kvalifisert som klubbens tredje deltaker i det nasjonale utendørsmesterskapet for aldersgruppen 15 til 19 år i september.

Anja Ødegård tangerte PB i høyde med 1,40 i UM innendørs sist søndag. Lørdag forbedret hun rekorden sin til 1,45. Deretter gjorde hun tre gode forsøk på 1,46, som er identisk med kravet for UM-deltakelse utendørs i J15. Den centimeteren har Anja vel fem måneder på seg å klare. Hun vil i tillegg prøve å kvalifisere seg på 100 meter og 200 meter så fort utendørssesongen starter.

Lørdagens stevne i Søndre Land-hallen bød på en rekke personlige rekorder. Det ble også oppnådd flere resultater på høyt nasjonalt nivå i aldersbestemte klasser. Spesielt i hoppøvelser uten tilløp.

I høyde uten tilløp fikk vi også et godt resultat i MS ved Morten Haave fra IL Tyrving. Haave, som er norsk seniormester i øvelsen hele seks ganger og oppnådde sølvmedalje senest under årets NM innendørs i Steinkjer, var på jakt etter årsbeste.

Les mer fra stevnet her