UM SØNDAG: Oppnådde 4. og 5. plass

Caleb Kongolo (15) oppnådde en 4. plass i kulestøt og Christoffer Tvinnereim (16) en 5. plass i lengde under siste dag av Ungdomsmesterskapet (UM) på Lillestrøm søndag 13. september. For Christoffer ble det i tillegg solid forbedring av personlig rekord. Hans 5,74 meter i lengdegropa er forbedring av tidligere bestenotering med hele 39 centimeter.

For Caleb Kongolo var søndagens kulekonkurranse siste medaljemulighet etter at han har måttet være tilskuer mens G15 har gjort opp om mesterskapsmedaljene tidligere i helgen.

Caleb Kongolo i kulestøt.

Caleb Kongolo i kulestøt.

Han fikk løpt forsøksheat på 100 meter, hvor han kvalifiserte seg til finalen, og gjennomført fire trestegforsøk før han måtte kaste inn håndkledet på grunn av en smertetilstand i det ene kneet. Smerten pådro han seg i en gymtime på skolen sist uke.

Etter å ha sett 100 meter finalen og lengdekonkurransen fra tribunen, var han mer enn klar for å «revansjere seg» i kuleringen. Han fikk opp 12,62 meter som sitt lengste støt med 4-kilos kula, som ga 4. plass. Caleb, som har 13,15 meter som PB, fikk opp et kjempestøt i sjette og siste omgang. Kula landet rett foran 14-meters streken. Dessverre greide ikke Caleb holde seg i ringen etter støtet, og tråkket dødt.

Christoffer Tvinnereim i sitt sprang som målte 5,74 meter.

Christoffer Tvinnereim i sitt sprang som målte 5,74 meter.

Christoffer Tvinnereim møtte til lengdekonkurransen i G16 uten å ha prøvd seg i øvelsen siden UM i Haugesund for ett år siden. Han slo til med 5,74 meter allerede i andre hoppet. Dette er en forbedring av PB satt i Haugesund i fjor med 39 centimeter. Christoffer var dermed soleklar finaledeltaker og endte til slutt på en sterk 5. plass. Det hører også med til historien at han hadde et hårfint overtramp på et sprang tett opp mot seks meter.

Dermed er et flott UM over for Søndre Land IL Friidretts del.

Her er alle resultatene