Søndre Lands to sølvgutter lørdag; Aksel Stavik Moshagen (t.v.) og Nissi Kongolo.

UNGDOMS-NM LØRDAG: To sølvgutter fra Søndre Land

Aksel Stavik Moshagen (15) og Nissi Kongolo (17) vant hver sin sølvmedalje på andre dag av Ungdoms-NM på Fana stadion i Bergen lørdag.

Aksel vant sølv i spydkast (600g) i G15 etter å ha perset med over fem meter til 45,92 meter. Nissis sølv ble vunnet i lengde G17. Han hoppet to ganger 6,26 meter.

Aksel perset flere ganger i løpet av 15-åringenes spydkonkurranse. Det var det også flere som gjorde, og det var tett og jevnt i konkurransen der medaljefordelingen endret seg nesten for hver omgang. I sitt femte kast slo Aksel til med 45,92 meter, som sikret han sølvet.

Aksel vant dermed sin andre sølvmedalje på to dager under mesterskapet. Fredag perset han med nesten sju meter og vant sølv i diskos.

Også lendekonkurransen i G17 var tett og spennende. Som det har gjort mange ganger de siste to sesongene sto kampen mellom Nissi og Randheims Axel Wormdal. Mens Nissi knep gullet i fjor, var det Axels tur i år. Det hører med til historien at Nissi ikke var inne på planken i noen av sine to 6,26-hopp.

Johan Engelien Andresen (15) imponerte med et godt disponert løp på 800 meter i G15. Han forbedret persen sin med vel sekundet til 2.08,56, kom i mål som femtemann i sitt heat og ble nummer 11 totalt.

Eline Raddum Hvitsand kom seg med til finalen (8 beste) i kule (3 kg) i J16. Gjennom finaleomgangene avanserte hun til sjuendeplass med resultatet 9,87 meter.

UM avsluttes søndag. Da skal Nikolai Stavik Moshagen (18) hoppe høyde i G18/19 på formiddagen, mens mesterskapet avsluttes med 1000 meter stafett på ettermiddagen. Der stiller Søndre Land lag i G17-19.

Se flere bilder og videoer på Instagram.