Debuterer i hovedmesterskapet (Senior-NM)

Mangekjemper Nikolai Stavik Moshagen (19) representerer torsdag til lørdag klubbens farger under hovedmesterskapet (Senior-NM) i Sandnes.

Nikolai er kvalifisert for seniorenes mesterskap i høyde, der han har hoppet 1,93. Dette klarte han i fjor, men da uten å delta i seniorenes NM. I år har han hoppet 1,90, som er identisk med NM-kravet. Høyde for menn går på mesterskapets siste dag, lørdag kl. 11.45.

Nikolai deltar også i lengde, som starter med kvalifisering torsdag kl. 14.50. I kvalifiseringen handler det i løpet av tre forsøk på å bli blant de 12 beste som får delta i finalen torsdag kveld kl. 21.25. Nikolai har 6,37 som sitt beste resultat denne sesongen, men har vist ved flere anledninger at han har 30-40 cm mer inne.

Helgens mesterskap er Nikolais debut på det øverste nivået av norske friidrettsmesterskap, der han møter motstand fra Norges beste friidrettsutøvere på seniornivå, blant dem EM-sølvvinner i 10-kamp Sander Skotheim både i lengde og høyde.

Også Nissi Kongolo (18) er kvalifisert for helgens seniormesterskap gjennom sitt besteresultat i lengde på 6,61. Nissi er påmeldt, men deltar dessverre ikke etter en skade han fikk i satsfoten under et stevne på Brandbu i begynnelsen av juni. Nissi satser isteden på å komme sterkt til Junior-NM i Bodø og Ungdoms-NM på Bislett senere i sommer.

Her er helgens NM-tidsskjema

Her er NMs hjemmeside med øvrig informasjon.

NRK TV sender fra Sandnes stadion alle tre dager. Alle konkurranser kan i tillegg følges live på Friidrettskanalen her: Torsdag Fredag Lørdag