Satte pers i NM-finalen

Nikolai Stavik Moshagen (19) hoppet tre fine hopp da han torsdag kveld debuterte i NM senior (hovedmesterskapet) med finaledeltakelse i mennenes lengdekonkurranse.

Han gikk inn i konkurransen med den svakeste personlige rekorden (6,35) av de 15 finaledeltakerne, og kom ut av konkurransen med ny personlig rekord 6,46 og 11. plass.

Lengdekonkurransen holdt det høyeste nivået Nikolai har møtt på friidrettsbanen så langt, og medaljene ble vunnet av tre utøvere som også deltok i sommerens EM i Roma (Sander Aae Skotheim (7,94), Ingar Bratseth-Kiplesund (7,78) og Henrik Flaatnes (7,71).

Nikolai gjorde tre fine hopp i konkurransen: 6,31, 6,41 og 6,46 – alle med sats rett i bakkant av planken. Planken er 20 cm bred, så her er det med andre ord mer inne når satsen treffer der den helst skal.

Foruten to ganger forbedring av personlig rekord, høstet Nikolai med seg mye erfaring og inspirasjon fra konkurransen. Han satser først og fremst allsidig som 10-kamp utøver, der lengde er en av øvelsene har han utviklet seg mest i denne sesongen.

Lørdag skal han i ilden igjen på Sandnes stadion. Da i mennenes høydekonkurranse, der han stiller mot landets beste i øvelsen med 1,93 som personlig rekord.

Se video av 6,46-hoppet her.

Her er alle NM-resultatene.