Elises comeback ga ny klubbrekord på 1500 meter

Elise Tveit Venås (23) gjorde comeback på konkurransebanen med ny klubbrekord på 1500 meter for kvinner senior under Østlandsmesterskapet på Jessheim Friidrettsstadion lørdag. Hun hadde selv den gamle klubbrekorden på distansen, som hun satte helt tilbake i 2009.

Elise Tveit Venås på vei mot klubbrekord på 1500 meter på Jessheim friidrettsstadion lørdag. FOTO: Privat

– Jeg har ikke konkurrert siden 2009, da jeg jeg løp min første og inntil lørdag eneste 1500 meter, forteller Elise, som var aktiv i mange øvelser i barneårene.

Lørdag ble hun klokket inn til tiden 5.17,51, vel 13 sekunder bedre enn den tidligere personlige rekorden og klubbrekorden fra da hun var 14 år gammel. Elise har hele tiden holdt treningen ved like, men har først denne sesongen trent for en comeback i konkurransesammenheng.

– Målet mitt er å løpe under fem minutter, men der er jeg ikke enda. Jeg har vært syk den siste uka og har tidligere i sommer slitt med en vond akilles. Men jeg tar med meg lørdagens løp som en erfaring på veien videre. Det kommer til å bli flere løp, sier Elise, som føler hun hadde mer å gå på også i lørdagens løp på Jessheim.

Elise har i sommer vært hjemme i Fluberg, og hatt sommerjobb på Hovli sykehjem. Senere denne måneden legger hun veien tilbake til Bergen, der hun studerer til lektor i engelsk. Elise har tre år igjen før hun er i mål med de studiene.

Det var flere søndrelandinger i aksjon på Jessheim lørdag. Her kan du lese mer om de yngstes innsats i Norgeslekene og her om ungdomsutøvernes prestasjoner i Østlandsmesterskapet.

Her er alle resultatene fra Østlandsmesterskapet