ØSTLANDSMESTERSKAPET: Even (17) luktet på UM-kravet

Even Rudsengen (17) har hatt fin framgang i mange øvelser denne sesongen. Lørdag var han nære ved å kvalifisere seg til norgesmesterskapsdeltakelse som klubbens tiende utøver denne sesongen.

Even hadde god trøkk i satsen på alle høyder fra 1,50. Da han kom på UM-høyden 1,75 var ankelen blitt vond etter mange hopp.

Even forbedret personlig rekord i høyde med fem cm til 1,70 meter under Østlandsmesterskapet for senior på Jessheim Friidrettsstadion. Han hadde god klaring på lista på den høyden. Da den ble lagt på kvalifiseringsgrensen for Ungdoms-NM 1,75 i G17 hadde Even smerter i ankelen etter å ha hoppet alle høyder fra 1,50. Dermed var han i realiteten sjanseløs på å ta enda en høyde denne gang. Even har fortsatt et stevne eller to på seg til å klare 1,75 før fristen for å kvalifisere seg til Ungdoms-NM går ut.

Even forbedret personlig rekord også i tresteg. Her med 16 cm til 10,82 meter. på 100 meter løp han på 12,77 – 31 hundredels sekund raskere enn PB. Her var medvinden litt for kraftig for rekordregistrering (+2,6 m/s).

Christoffer Tvinnereim (19) hoppet igjen 1,80 meter i høyde.

Christoffer Tvinnereim (19 hoppet 1,80 i høyde, som han har gjort mange ganger denne sesongen. Han la deretter lista på 1,83, som er identisk med kravet til Junior-NM U20. Det gikk ikke denne gangen. Christoffer har uansett deltakelse i Ungdoms-NM å se fram til første helgen i september.

Elise Tveit Venås (23) forbedret sin personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior på 1500 meter med vel 13 sekunder til 5.17,51. Dette kommer vi tilbake til i en egen artikkel her på hjemmesiden senere lørdag kveld.

Østlandsmesterskapet er å regne som et felles kretsmesterskap for senior (15 år og eldre) for åtte kretser på Østlandet. For yngre utøvere ble arrangert Norgeslekene på samme areana. Også her deltok utøvere fra SLIL Friidrett, som du kan lese om her.

Her er alle resultatene fra første dag av Østlandsmesterskapet.