Fatou Camara (16) er ny innehaver av klubbrekorden i kulestøt for kvinner senior i Søndre Land IL.

Fatou (16) med ny senior-klubbrekord i første forsøk

Fatou Camara (16) støter til vanlig trekilos kule når hun konkurrerer i sin egen årsklasse. Søndag prøvde hun seg med seniorkula (4 kg) for aller første gang under Østlandsmesterskapet på Jessheim. Ikke bare oppnådde hun målet med å kvalifisere seg til Junior-NM KU20 (kvalifiseringskrav 9,50 meter). Hun tuktet også klubbrekorden for kvinner senior i Søndre Land IL da hun fikk opp sitt beste støt på 10,16 meter.

Resultatet er for øvrig også bedre enn kvalifiseringskravet til Junior NM KU23 (10,00 meter), og kun en drøy meter bak kravet for deltakelse i hovedmesterskapet/senior-NM (11,25 meter).

Resultatet er en forbedring av Mari Askvigs (19) klubbrekord satt tidligere i år med sju centimeter. Med Fatous rekordforbedring har nå tre av dagens kvinnelige utøvere i tur og orden forbedret den gamle klubbrekorden fra 1970-tallet. Telma Eid (21) har forbedret rekorden et par ganger, før Mari Askvig tok den til 9,96 og så 10,09 tidligere i år. Nå lyder den altså 10,16 meter og tilhører Fatou Camara.

Resultatet ga henne 4. plass i kvinnenes kulekonkurranse i Østlandsmesterskapet. 4. plass fikk hun også i kvinnenes lengdekonkurranse, der hun hoppet 4,70 meter. Resultatet ville holdt til seier i hennes egen klasse, J16, i Norgeslekene på samme arena. Alle Fatous hopp var over hennes persolige rekord (4,47), men dessverre var medvinden for sterk til at noen av hoppene er gyldige som ny pers.

Gracia Kongolo (22) gjentok søndag prestasjonen fra tresteg lørdag, og sikret seg sin andre bronsemedalje i kvinnenes seniorklasse under Østlandsmesterskapet. I lengdegropa ble det denne gangen 4,80 meter på Gracia, som har fem meter blank som pers fra tidligere i år.

Aksel Stavik Moshagen vant bronse i lengde G11 etter ny pers 3,77 meter.

I Norgeslekene for aldersbestemte klasser på samme bane ble det søndag to nye personlige rekorder til Aksel Stavik Moshagen (11). Først forbedret han PB i lengde – der det var motvind – med to centimeter til 3,77, som ga bronsemedalje i G11, før han avsluttet sin fem øvelser lange konkurransehelg med å forbedre persen på 200 meter med nesten tre sekunder til 32,09. Det ga femteplass i G11.

Her er alle resultatene fra Norgeslekene og Østlandsmesterskapet.