Torbjørn Høitomt førte an i den fine løypa på mykt underlag på og omkring Ringelia Idrettsplass.

Flotte løpsforhold i Ringelia

Ringelia IL hadde sørget for flotte løpsforhold på og omkring Ringelia idrettsplass da Land Løpskarusell startet opp igjen etter sommerpausen med terrengløp onsdag 14. august.

Karuselløperne ble møtt av innbydende forhold på Vestsida onsdag kveld.

Gressbanen og -arealene omkring var nyklippet til løpet, og det var gjort et godt forarbeid med å merke opp løypetraseene. Med et underlag hovedsaklig bestående av gress eller grus ble dette et løp på mykt underlag.

På programmet sto valgfrie distanser 400 eller 2330 meter. Totalt 13 løpere stilte til start, fordelt på to på den korteste distansen og 11 på den lengste.

På den korte distansen var Ingeborg Lysen Bekkelien raskest med tiden 1.45,9, mens Torbjørn Høitomt var i en klasse for seg med 9.08,0 på den lengste. Han var eneste løper under ti minutter. Nærmest var 13-åringen Mathias Wattum med tiden 10.51,7.

Ringelia IL bød også på åpen kiosk under arrangementet. Ut fra tilbakemeldingene fra løperne var løpet med sinmyke trase en velkommen nyvinning i karusellprogrammet. Løpene i Landkarusellen går på ulike steder rundt om i Nordre og Søndre Land, og på varierende underlag. Neste gang, 21. august, er det fem kilometer på asfalt fra Sollisvingen ved Dokka til Odnes skole som står på programmet.

Resultater Ringelia 14.08.2019

Les mer om Land Løpskarusell 2019 her