Fatou vant sølvmedalje i Ungdoms-NM

Fatou Camara vant lørdag sølvmedalje i kulestøt J16 i Ungdoms-NM på Jessheim Friidrettsstadion. Fatou håndterte de ufyselige værforholdene og trakk det lengste strået i en jevn kamp og sølv- og bronsemedaljen.

Fatou oppnådde resultatet 11,93, 61 cm bak personlig rekord med 3 kg kule. Værforholdene tatt i betraktning er dette et godt resultat. Ikke bare var det kjølig og kraftig nordavind, ringen og kula var også glatt og våt i regnværet. Kulestøterne hadde knapt følelse i fingrene mens konkurransen pågikk.

Fatous sølvmedalje var klubbens andre så langt under mesterskapet, etter at Josue Kongolo vant bronse i kulestøt G17 fredag. I tillegg ble det høydesølv i J16 til Ingvild Ladehaug fredag med ny pers 1,61. Hun er en del av treningsgruppa i Søndre Land, men representerer Nordre Land IL.

Caleb Kongolo (19) fikk det ikke til å stemme under de ufyselige værforholdene på Jessheim lørdag. Han ble utslått i forøket på 200 meter, og måtte også se finalen gå uten hans deltakelse i kulestøt. Skadeplagete Josue Kongolo (17) hadde ikke bein til å løpe 200 meter lørdag etter at han fikk trøbbel med en langvarig hamstringsskade på tampen av finalen på 100 meter fredag.

Ungdoms-NM avsluttes på Jessheim Friidrettsstadion søndag. Av SLIL-utøverne skal da Fatou Camara hoppe lengde i J16 og Are Bergum Nilsen høyde i G18/19.

Her er alle resultatene fra Ungdoms-NM

Slik gikk det fredag

Her finner du forhåndsomtale og livestream for søndagens konkurransen.