Josue vant bronse i Ungdoms-NM

Josue Kongolo vant bronsemedalje i kulestøt G17 under første dag av Ungdoms-NM på Jessheim Friidrettsstadion fredag. I tillegg løp han seg til finalen på 100 meter. Caleb Kongolo (18) oppnådde ny personlig rekord på 100 meter.

Josue var maksimalt uheldig med tidsskjemaet fredag. Kulestøt og 100 meter forsøksheat i G17 var satt opp til samme klokkeslett.

Josue Kongolo (nærmest) ut fra startblokka i finalen på 100 meter i G17.

Josue løp forsøksheatet på årsbeste 11,52. Han har løpt fortere en gang, da han satte personlig rekord på 11,37 i fjor vår. Han ble toer i sitt heat, og dermed direkte kvalifisert til finalen.

Etter et raskt skifte av skotøy gikk Josue inn i kulekonkurransen omtrent direkte fra sprintløpet. Josue sliter med et vondt kne, noe som gjorde at han valgte å støte sine støt med 5 kilos kule uten tilløp i ringen. Stillestående oppnådde han 13,76 meter, som holdt til medalje. Resultatet er vel en og en halv meter bak personlig rekord. Han var kun 20 cm fra sølvet i UM-konkurransen.

I finalen på 100 meter i G17 var han inne blant de tre beste til vel halvveis i løpet. Da slo hamstringmuskulaturen seg vrang, og Josue mistet steg og fart de siste 40 meterne. Han kom i mål til 11,57. De fire beste i finalen løp 11,02 eller bedre, og blant dem var altså Josue inne helt til 40 meter gjenstod. Det sier noe om Josues potensiale med friske bein.

Caleb Kongolo løp inn til ny personlig rekord 11,53 da han ble firer i sitt forsøksheat på 100 meter i G18/19.

Ingvild Ladehaug fra Nordre Land IL, som trener sammen med ungdomsgruppa i Søndre Land, vant sølv i høyde J16 med ny personlig rekord 1,61.

Her er alle resultatene fra Ungdoms-NM

Se forhåndsomtale, SLIL-utøvernes tidsskjema gjennom helgen og finn lenke til livestream fra mesterskapet her.