Gracia Kongolo hoppet for første gang fem meter i lengde.

Gracia tok 5-meteren i lengde på Tyrviglekene

Gracia Kongolo (22) har stadig hoppet nærmere femmetersstreken i lengdegropa. Lørdag ble den magiske grensen nådd for først gang. Det skjedde underr Tyrvinglekene, Norges største friidrettsstevne med 1550 deltakere, på Nadderud stadion i Bærum.

Gracia Kongolo landet på 5,00 meter i lengde.

Gracia hadde flere hopp over 4,90 meter. Hun gikk inn i finalen i kvinnenes seniorklasse som sjuende beste hopper etter de tre innledende omgangene. Da hadde hun allerede forbedret sin personlige rekord fra tidligere i sommer med fire centimeter til 4,95. I første finalehopp slo hun til med fem meter blank.

Med 5,00 endte Gracia som nummer sju i godt selskap i kvinnenes seniorkonkurranse, som ble vunnet av svenske Emiliea Kjellberg med 5,82 meter. Gracia er den andre av seniorkvinnene i Søndre Land IL Friidrett som hopper over fem meter i lengde. Telma Eid (21) har klubbrekorden med 5,35.

Gracia er bronsemedaljør fra senior-NM to år på rad i lengde uten tilløp. Hun har potensiale for å hoppe mye lenger enn fem meter med tilløp om hun perfeksjonerer sprintsteget og tilløpsteknikken sin. Gracia har hatt flott stigning i sine prestasjoner de to siste årene, noe som kommer av at hun har begynt å trene mer i voksen alder. Kanskje kan hun nå 11-meters grensa i tresteg søndag?

Aksel Stavik Moshagen tangerte PB i høyde og ble nummer sju i G11.

Også Aksel Stavik Moshagen oppnådde en sjuendeplass lørdag, etter å ha tangert personlig rekord med 1,20 meter i høyde i G11. Aksel løp også 60 meter, der han med tiden 10,10 var noe bak personlig rekord.

Caleb Kongolo (19) sto over lørdagens lengdekonkurranse i G18/19 for å lege knesmertene han fikk etter å ha løpt en halv 200 meter fredag kveld. Han og bror Josue (17) skal, om de får kontroll på vonde knær og stram hamstringmuskulatur, løpe 100 meter og støte kule søndag.

Gracia skal som nevnte hoppe tresteg søndag, mens Aksel skal kaste liten ball.

Her er alle resultatene fra Tyrvinglekene.