F.v. Josue Kongolo (17), Aksel Stavik Moshagen (11) og Caleb Kongolo (19) vant hver sin medalje på tredje og siste dag av Tyrvinglekene.

Tre Søndre Land-medaljører på Tyrvinglekenes siste dag

Det ble tre medaljer til Søndre land IL Friidrett på tredje og siste dag av Norges største friidrettsstevne, Tyrvinglekene, med 1550 deltakere på Nadderud stadion i Bærum. Aksel Stavik Moshagen vant sølv i kast med liten ball G11. Josue Kongolo vant sølv i kulestøt G17, mens Caleb Kongolo vant bronse i kulestøt G18/19.

Aksel Stavik Moshagen kastet til sølvmedalje i liten ball G11.

Søndagen startet med ny personlig rekord i liten ball 150g for Aksel i G11. 40,71 meter er en forbedring av PB med 97 centimeter. Aksel vant dermed sin andre sølvmedalje under lekene, der han vant sølv også i kuke 2 kg i G11 fredag.

Josue Kongolo støtet til sølvmedalje i kulestøt G17.

Josue Kongolo vant sølv i kulestøt 5 kg i G17 med 12,73 meter. Han har godt over 15 meter som PB. Josue løp også fjerde raskeste 100 meter i forsøksheatene i G17, der han fikk tiden 11,67. Etter løpet var hans plagsomme hamstring stram, og det ble ingen finaleløping for Josue. Den vonde hamstrigen har gjort det vanskelig for Josue gjennom hele helgen.

Caleb Kongolo støtet til bronsemedalje i kulestøt G18/19.

Caleb Kongolo var bare ti centimeter bak PB i kulestøt 6 kg da han vant bronse etter et lengstekast på 12,74 meter. Caleb løp seg også til finalen på 1200 meter i G18/19 etter 11,75 i forsøksheatet. I finalen senket han tiden til 11,68 – seks hundredels sekund bak PB – og oppnådde en fin sjuendeplass i øvelsen.

Gracia Kongolo deltok søndag i tresteg i kvinnenes seniorklasse. Hun fikk dessverre ikke teknikken til å stemme denne gangen, og ble stående med ti meter blant som beste resultat. Hun har nesten meteren lenger som personlig rekord.

Storstevnene står nå i kø på friidrettsbanen. Neste helg er det Veidekkelekene som står for tur over fire dager på Lillehammer. Dit er hele 16 SLIL-utøvere påmeldt.

Her er alle resultatene fra Tyrvinglekene.