F.v. Telma Eid, Gracia Kongolo, Caleb Kongolo og Josue Kongolo deltar alle under helgens innendørs NM i Haugesund.

I helgen kjempes det om NM-medaljer

NM for senior med innlagt NM for junior i hoppøvelser uten tilløp står denne helgen på programmet i DeepOcean Arena i Haugesund. Fra Søndre Land IL Friidrett stiller en kvartett med medaljemuligheter. Du kan følge dem live på OA-TV.

Alle fire omtales da også som medaljekandidater i forhåndsomtalen på friidrett.no

Josue Kongolo (17) og Caleb Kongolo (19) stiller i både lengde uten tilløp og høyde uten tilløp i NM for menn U20. Caleb er tittelforsvarer i høyde uten tilløp etter at han vant NM gull med resultatet 1,55 i fjor. Han er blant medaljefavorittene i år igjen. Josue hoppet 1,45 som 16-åring i fjor. Nå hopper han høyere, og vil som storebror være med i medaljekampen i mennenes juniorklasse.

I lengde uten tilløp er både Caleb og Josue gode for hopp over tre meter. Begge har tre meter blank som PB. Dermed er de blant medaljekandidatene også i denne øvelser. Caleb skal også løpe 60 meter og støte kule 7,26 kilo i seniorenes NM. Josue er påmeldt på 60 meter, men kommer ikke til å løpe på grunn av en stram hamstring han pådro seg under treningsleir på Tenerife i begynnelsen av januar.

Telma Eid (21) og Gracia Kongolo (22) stiller i NM kvinner senior. Gracia vant i fjor bronsemedalje i seniorklassen i lengde uten tilløp da mesterskapet ble arrangert i Bærum Idrettspark. Gracia kan kjempe om medalje i år igjen. Hun skal i tillegg løpe 60 meter. Hennes PB i lengde uten tilløp er 2,71 meter.

Telma skal delta i begge hoppøvelsene uten tilløp, samt høyde med tilløp og 60 meter. Hennes medaljemuligheter er størst i høyde uten tilløp, der hun har 1,33 som personlig rekord.

Les mer om NM med startlister, tidsskjema og annet her

Følg NM live på OA-TV her LØRDAG og her SØNDAG

Slik er SLIL-utøvernes NM-program:

Lørdag

Kl. 12.00: 60m MS: Caleb Kongolo

Kl. 12.30: 60m KS: Telma Eid og Gracia Kongolo

Kl. 15.20: Kule MS: Caleb Kongolo

Kl. 17.00: Høyde u/tilløp KS: Telma Eid

Kl. 18.00: Høyde u/tilløp MJ: Josue Kongolo og Caleb Kongolo

Søndag

Kl. 11.15: Lengde u/tilløp MJ: Josue Kongolo og Caleb Kongolo

Kl. 11.45: Lengde u/tilløp KS: Telma Eid og Gracia Kongolo

Kl. 12.30: Høyde KS: Telma Eid