Jakter NM-kravet på Bislett

Christian Kongolo (20) deltar lørdag 8. august i to friidrettsstevner på Bislett stadion i Oslo i sin jakt på kvalifiseriungskravet for deltakelse i NM for junior om to uker. Christian hopper først tresteg i Tjalvelekene, og på kvelden lengde i elitestevnet Norwegian Grand Prix/Boysen Memorial.

Christian skal konkurrere i menn senior på Bislett. Kvalifiseringskravene i for NM junior i U22-klassen er 6,40 meter i lengde og 13,00 meter i tresteg. Christian har fått utsatt påmeldingsfrist til neste helgs NM junior i Byrkjelo, slik at han får mulighet til å delta der dersom han oppnår kvalifiseringskravet i minst en øvelse før mesterskapet starter.

Spesielt for Christian er det at han har bedre personlig rekord i lengde, 6,42 meter, enn NM U22-kravet på 6,40. Christian hoppet 6,42 som 18-åring i september 2013. Kvalifiseringskravet til et NM må være oppnådd inneværende eller foregående sesong. Dermed er det nå gått for lang tid siden han oppnådde kravet. I tresteg har Christian 12,62 som B siden i fjor.

Skulle han oppnå kravet i en eller begge øvelser, vil han ha gode muligheter for å hevde seg godt i NM. Det er nemlig ikke så mange i klasen U22 som har prestert bedre enn kvalifiseringskravet denne sesongen. Christian vil faktisk være blant de fem-seks beste i klassen sin (20-22 år) i lengde og medaljekandidat i tresteg dersom han lykkes med å kvalifisere seg.

Christian tilbrakte forrige skoleår med studier i London. Der holdt han treningene i gang fram til jul, mens det ble mer sporadisk fra nyttår og fram til skoleårets slutt i mai. Han startet således forberedelsene til årets friidrettssesong sent, men siden han kom hjem i mai har han trent godt med tanke på årets mål om å kvalifisere seg til NM for junior.

Han har ikke konkurrert i tresteg ennå i år, men har 6,06 som årsbeste i lengde fra juni. Treningene den siste tiden viser at Christian er i framgang. Om han ikke skulle oppnå NM-kravene under lørdagens stevner, har han en siste mulighet på Hønefoss førstkommende onsdag.

Også tre yngre utøvere fra Søndre Land IL Friidrett deltar i Tjalvelekene lørdag. Fredrik Stavik Moshagen skal støte kule og hoppe lengde i G12, Nikolai Stavik Moshagen løpe 60 meter og støte kule i G10 og Aksdel Stavik Moshagen løpe 60 meter i G10.

Her kan du lese mer om Tjalvelekene og NGP/Boysen Memorial