To Søndre Land-gull på Bislett

Christian Kongolo (20) vant gullmedalje i tresteg for menn senior og Fredrik Stavik Moshagen det samme i kule G12 under Mizuno Tjalvelekene på Bislett stadion i Oslo lørdag 8. august. Christian leverte samtidig sin beste lengdekonkurranse for året i det internasjonale stevnet Norwegian Grand Prix/Boysen Memorial på kvelden.

Fredrik Stavik Moshagen vant kulegull i G12.

Det har vært flotte forhold under dagens nasjonale Tjalveleker og kveldens internasjonale Norwegian Grand Prix/Boysen Memorial på Bislett stadion i Oslo. Søndre Land IL Friidretts Christian Kongolo (20) jaktet NM junior U22-kravene i lengde (6,40) og tresteg (13,00).

Trestegkonkurransen begynte trøblete for Christian med godt over en time forsinkelse i arrangementet. Han fikk ikke teknikken til å stemme i de første hoppene, men mobiliserte og la på en hel meter til 12,60 i siste omgang. Christian fikk ikke fram beina i landingen, og kunne fort hatt 13 meter i hoppet.

Også i lengde under kveldens storstevne leverte Christian årsbeste. Med 6,22 meter var han kun 18 cm bak NM-kravet.

For Christian var lørdagens konkurranser en bekreftelse på at han kan prestere på NM-nivå. han har 6,42 som PB i lengde fra to sesonger tilbake. Selv om dette er bedre enn NM U22-kravet, er det foregående og inneværende års resultater som gjelder ved mesterskapskvalifisering.

Han har en ny mulighet til å kvalifisere seg på Hønefoss kommende onsdag. Også der står både lengde og tresteg på programmet.

Tre av Søndre Land ILs yngre utøvere, brødrene Aksel (7), Nikolai (10) og Fredrik Stavik Moshagen (12) har også deltatt  i dagens Tjalveleker.

Fredrik ble suveren vinner av kulestøt i G12. Hans lengste støt med 3 kg kula var 9,61 meter. Dette er bare noen små cm bak PB fra slutten av juni, Han hoppet i tillegg 3,69 meter i lengde.

Nikolai løp for andre gang under 10.00 på 60 meter, der han fikk tiden 9,96 – ni hundredels sekund bak PB. Aksel løp 60 meter på tiden 11,16, som er en forbedring av PB med to hundredels sekund. Nikolai støtet 2 kg kule 6,53 meter.

 

Se alle resultatene her:

Resultater Tjalvelekene

Resultater Norwegian Grand Prix

Aksel (7) løp en fin 60 meter i G10.

Aksel (7) løp en fin 60 meter i G10.

Nikolai løp igjen under ti blank på 60 meter.

Nikolai Stavik Moshagen