Et knippe av klubbens utøvere markerer nå starten for årets litt uvalige fridrettssesong.

Klare for friidrettssesong

Det var lenge usikkert hva det ville bli av friidrettssesong i år. Mye er avlyst, særlig av større stevner første halvdel av utendørssesongen, men stavneaktivitet blir det.

Søndre Land IL Friidretts utøvere har nå fått trent godt på bane en måneds tid, og konkurranseformen er i anmarsj hos flere. Kommende uke deltar noen av klubbens utøvere i konkurranser for første gang denne sesongen.

Mandag tar mangekjemper Telma Eid (22) turen til Oslo for å hoppe høyde og støte kule i Kolls stevne på banen ved Norges Idrettshøgskole. Onsdag tar Caleb Kongolo (20) med flere turen til Brandbu for å delta i Mohagen Bil Cup.

Stevnene som arrangeres nå har begrensninger med hensyn til deltakerantall, og det gjelder smittevernregler som ellers i samfunnet.

Høstens ordinære nasjonale mesterskap for ungdom og juniorer er avlyst, men nå er det klart at det vil bli ett nasjonalt mesterskap for alle i løpet av august.

Årets Ungdoms-NM blir begrenset til aldersklassene 15-17 år. 18-19 åringene vil få råde banen alene i Junior-NM U20, mens 20-22 år for Junior-NM U23. Også UM og NM i mangekamp, som skulle vært arrangert pinsehelgen, er satt opp med ny dato i begynnelsen av august.