KM SØNDAG: Friske dueller og 3 nye innlandsmestere

Søndre Land ILs friidrettsutøvere var involvert i flere friske dueller under andre dag av felles KM for Oppland og Hedmark i Stangehallen søndag 17. januar. Det ble tre nye inlandsmestere søndag, på toppen av de seks lørdag. I tillegg ble det fem sølvmedaljer og flere nye personlige rekorder til klubbens utøvere søndag.

Nikolai Stavik Moshagen (11), Christoffer Tvinnereim (17) og Telma Eid (18) ble alle innlandsmestere under andre dag av KM. Totalt ble det dermed 9 gullmedaljer fordelt på sju utøvere under helgens KM for Oppland og Hedmark. Med fem andreplasser søndag (Anja Ødegård, Even Rudsengen og Dag Pettersen) ble det totalt 12 sølvmedaljer under mesterskapet. I tillegg vant klubbens utøvere tre bronsemedaljer lørdag.

Nikolai Stavik Moshagen (11) ble søndag innlandsmester i høyde med tangering av personlig rekord (PB) 1,25. Nikolai holdt fortsatt på med høyde da 200 meter skulle starte. Han valgte å forsøke seg på PB 1,30 mens de andre 11-åringene løp 200 meter. Totalt med det to gull, en sølv og en bronse på KM-debutanten i G11.

Fredrik Stavik Moshagen (13) hoppet 1,15 meter i høyde, som ga fjerdeplass med samme høyde som bronsevinneren. Fredrik hentet en medalje av hver valør lørdag.

Even Rudsengen (15) vant tre sølvmedaljer på like mange øvelser søndag. Han var samtidig ikke snauere enn at han oppnådde to nye PB og en tangering av PB. I tresteg forbedret han PB med 49 cm til 9,50 meter. På 200 meter er 28,90 en forbedring av PB med ett hundredels sekund, mens 1,30 meter i høyde er tangering av PB.

Anja Ødegård (16) vant sølvmedalje med ny PB på 200 meter. 29,64 er en forbedring av PB fra i fjor med 21 hundredels sekund.

Dag Pettersen (17) har hatt ei flott mesterskapshelg i Stangehallen, der han har forbedret sine PB i alle øvelsene han har deltatt i. Søndag var han involvert i dagens jevneste oppgjør på 200 meter der han etter målfoto fikk andreplassen med tiden 24,37. Dette var tre hundredels sekund bak mesteren, og to hundredels sekund foran bronsevinneren. Tiden er en forbedring av PB med hele 93 hundredels sekund, godt under UM-kravet innendørs og bare 17 hundredels sekund bak UM-kravet i G17 utendørs.

Christoffer Tvinnereim (17) ble suveren innlandsmester i høyde G17 med resultatet 1,70 meter – fem cm under PB.

Telma Eid (18) er mer preget enn først antatt av en skade hun pådro seg i korsryggen under den nylig tilbakelagte kretstreningsleiren på Tenerife. Dette har hemmet henne i alle øvelser gjennom helgen. Søndag sto hun over lengdehopp for å konsentrere seg om 200 meter. Med smerter i startstilling var ikke utgangspunktet det beste. Hun oppnådde tiden 27,47, som ga 4. plass i J18/19. I kule 4 kg ble det gull med resultatet 8,90. Telma vil nå bli tatt under behandling for ryggsmertene, og hun vil måtte tilpasse treningen til denne situasjonen de anslagsvis to neste ukene. Telma har likevel med seg to gull og en sølv fra helgens mesterskap i Stangehallen.

Se alle resultatene her