Ingeborg Lysen Bekkelien og Nissi Kongolo ble begge medaljevinnere under første dag av Lerøy-Lekene på Rjukan. (FOTO: Josue Kongolo).

Lerøy-Lekene lørdag: 4 medaljer og 8 perser

Første dag av Lerøy-Lekene – uoffisielt norsk mesterskap for 13- og 14-åringer – på Rjukan ble en super dag for Søndre Land IL Friidretts utøvere. 6 av 30 uttatte på Innlandets kretslag er fra Søndre Land, og de oppnådde åtte personlige rekorder og vant til sammen fire medaljer under lørdagens øvelser.

Nissi Kongolo (14) var en av dagens forgrunnsfigurer uansett øvelse og kretstilhørighet. Han vant gull i lengde og kule, samt en sølv på 200 meter, i G14. Ingeborg Lysen Bekkelien (13) vant sølv i diskos i sin aller første konkurranse i øvelsen.

En kan trygt si at Søndre Lands utøvere har sørget for å holde Innlandet inne i kretskonkurransen. Etter første dag ligger laget på 5. plass, og foran Oslo.

Eline Raddum Hvitsand (13) perset (PB) i begge sine øvelser lørdag. I lengde forbedret hun PB med 24 cm til 3,84. I kule 2. kg forbedret hun PB med 52 cm til 9,82 meter, som ga en sterk 5. plass.

Hedda-Elida Johansen (13) viste tidligere i år gode kappgangegenskaper under en kretssamling på Raufoss. Lørdag dokumenterte hun dette med å bli nummer 6 på 1000 meter kappgang i J16 med tiden 6.40,10. Pers oppnådde hun også i diskos (600g) med resultatet 12,99, som ga en fin 8. plass.

Ingeborg Lysen Bekkelien (13) slo altså til i diskosringen, der hun kastet 19,91 meter (600g) og sikret seg en flott bronsemedalje. Ingeborg var under tre meter fra gullet. Med klubbens nye kastanlegg på Holmenbanen i bruk, kan det bli spennende å se hva dette vil strekke seg til i årene som kommer. Ingeborg oppnådde ellers en fin 7. plass i kulestøt 2 kg med resultatet 9,19.

Noah Bakken Hesla (13) forbedret PB i kulestøt 3 kg med hele 79 cm til 8.98 meter. Dette ga 7. plass i konkurransen. I lengde fikk han ingen gyldige forsøk.

Iver Hauger Fremstad (14) oppnådde en fin 8. plass i diskos 1kg da han presterte PB 10,95 meter. Han løp nesten fem sekunder fortere enn persen sin på 2300 meter, men den flotte tiden 27,92 kan ikke registreres som bestenotering på grunn av for mye medvind (+3,8 m/s).

Nissi Kongolo (14) løp i samme heat som Iver på 200 meter, og får følgelig ikke notert sterke 24,63 som PB. Tiden er omkring to og et halvt sekund raskere enn han har løpt før. Den sterke tiden ga sølvmedalje på distansen i G14. Nissi var derimot i en klasse for seg både i kulestøt 4 kg og lengde, der han vant gull i begge øvelser. I kule forbedret han PB med 1,07 meter til 12,96 meter – 79 cm foran sølvvinneren. I lengde hoppet han 5,65 meter – 48 cm foran sølvvinneren.

Lerøy-Lekene fortsetter på Rjukan søndag. Du finner lenker til live web-TV og SLIL-utøvernes tidsskjema her.

Her er alle resultatene fra Lerøy-Lekene.