LILLEHAMMER FREDAG: Even traff med vinden

Kraftig nordavind preget andre dag av Veidekkelekene på Stampesletta i Lillehammer fredag kveld. Det blåste stabilt fem-seks meter i sekundet. En som likevel traff med vinden og oppnådde ny personlig rekord var Even Rudsengen (17).

Etter først å ha hoppet 1,60 i høyde i en konkurranse der vinden rev ned lista oftere enn utøverne, fikk han 1,8 m/s vind på sin 200 meter. Even løp offensivt i svingen, og lå godt an i feltet ut på langsida. Selv om det røynet på mot slutten kom han i mål på tiden 26,23, som er en forbedring av personlig rekord med 22 hundredels sekund.

Gracia Kongolo løp under PB på 200 meter, men i litt for mye medvind til godkjenning av PB.

Gracia Kongolo (21) løp også under PB på 200 meter i kvinner senior. Hun gjorde det samme i Tyrvinglekene forrige helg, men nå som da var medvinden litt for sterk. Fredag fikk hun tiden 28,65, som er tre tidels sekund foran PB. Da hadde Gracia allerede sikret seg en bronsemedalje fra lengde for kvinner senior, der hun hoppet 4,50 meter. Også det i litt for mye medvind til godkjenning av personlig rekord. Gracia hadde flere hopp som var lenger enn dette, men med sats opp til en meter bak planken ble det ganske mye kortere å måle.

Aksel Stavik Moshagen (10) sto for dagens andre personlige rekord da han støtet 6,80 meter med kule 2 kg i G10. Dette er en forbedring av hans PB med 14 cm.

Dagens andre bronsemedalje var det Nikolai Stavik Moshagen som vant med 3. plass i spyd 400g i G13. Resultatet 21,26 er drøye to meter bak PB.

Caleb Kongolo (18) slet med planken i sin lengdekonkurranse. Han fikk mål 5,90 som sitt beste resultat. På 200 meter åpnet han sterkt, men fikk krampe på baksiden av lårene midt på oppløpet og løp inn til en tid over sekundet bak PB.

Josue Kongolo (16) sto over 200 meter med skade.

Veidekkelekene fortsetter på Stampesletta lørdag og søndag. I alt 11 SLIL-utøvere deltar en eller flere dager.

Her er alle resultatene

Slik gikk det torsdag

Se SLIL-utøvernes program her