LILLEHAMMER LØRDAG: Rekruttene kommer etter

Ungdomsutøverne i Søndre Land IL Friidrett har imponert med sterke resultater i flere år. Bare nå i 2018 er fire av dem blitt norgesmestere. Nå kommer yngre utøvere etter. Under storstervnet Veidekkelekene, som går over fire dager denne helgen på Stampesletta i Lillehammer, har klubbens «rekrutter» slått til i kamp mot utøvere fra store deler av landet.

Aksel Stavik Moshagen (10), Nissi Kongolo (12), Iver Hauger Fremstad (12), Sander Johnsbråten (13) og Nikolai Stavik Moshagen (13) har så langt under landets nest største friidrettsstevne (etter Tyrvinglekene) imponert med 10 personlige rekorder,  4 gull, 1 sølv og 5 bronse.

Nikolai Stavik Moshagen støtet til gull i G13.

Lørdag ble det gull i kulestøt 3 kg G13 til Nikolai Stavik Moshagen med ny personlig rekord (PB) 9,35 meter. Dette er en forbedring av hans en uker gamle PB fra Tyrvinglekene med sju centimeter. Han har i tillegg vunnet bronse i spyd, høyde og  på 200 meter. Han var lørdag heller ikke langt fra finale på 60 meter i G13.

Aksel Stavik Moshagen har gjort det skarpt i G10 både i løp, hopp og kast.

Aksel  Stavik Moshagen i G10 har  så langt i stevnet imponert i kulestøt, liten ball, høyde og 60 meter. Det er blitt to personlige rekorder så langt. Når det gjelder plassering rangeres det ikke før enn fra 11-års klassen.

Nissi Kongolo (12) fgølger for fult i sine eldre brødres fotspor. Lørdag fightet han om gullet i A-finalen på 60 meter i G12.

Nissi Kongolo vant lørdag sølv på 60 meter og bronse i høyde i G12. Han forbedret PB i høyde med 10 cm til 1,20. På 60 meter var han raskest av alle i forsøksheatet, og fighet om gullet i A-finalen der han var fire fattige hundredels sekund fra gullet. Tiden 8,60 ville vært ny PB om dette ikke var for medvind litt over grensen for godkjent resultat. I forsøket hadde han hele 3,4 m/s motvind da han løp på 8,83 – bare ni hundedels sekund bak PB. Det var nok hans klart beste løp for dagen.

Iver Hauger Fremsted (12) forbedret PB på 60 meter med 34 hundredels sekund i motvind 1,3 m/s. Sander Johnsbråten forbedret sin PB på 60 meter med  12 hundedels sekund til  9,75 i en m/s motvind. I kule forbedret han PB  med 11 cm til 5,24.

Her er alle resultatene

Slik gikk det fredag og torsdag