Fatou Camara trente spydkast med Ragnar danielsen, tidligere aktiv spydkaster og når trener for unge spydkastere blant annet på rekrutteringslandslaget.

Lukter på mangekamp – deltok på kretssamling

To av Søndre Land IL Friidretts utøvere, Nikolai Stavik Moshagen (14) og Fatou Camara (16), lukter på å delta i mangekamp, og utforsker nå øvelser de ikke har deltatt så mye i tidligere. Sist uke deltok de på allsidighetssamling i regi av Oppland og Hedmark friidrettskretser i Stangehallen.

Allsidighetssamlingene er et tiltak for å stimulere flere utøvere fra Innlandet til å prøve seg i mangekamp. I 2020 arrangeres UM og NM både innendørs og utendørs i Innlandet. Innendørsmesterskapet går i Nes Arena på Romerike 18.-19. januar, mens utendørsmesterskapet går på Fagernes 31. mai-1. juni.

Gutta må mestre også stavhopp for å kunne delta i mangekamp. Nikolai Stavik Moshagen håper å mestre øvelsen godt nok til å kunne delta i Ungdoms-NM innendørs og utendørs i 2020.

I Søndre Land IL Friidrett har vi allerede Telma Eid (21) som har konkurrert i mangekamp siden hun var 16 år, med påfølgende fire år på rekrutteringslandslaget og tre deltakelser i landslagsdrakta i Nordisk Mesterskap. Telma ble norgesmester for kvinner senior i 2018, mens det ikke ble noen mangekampdeltakelser i 2019. Inn mot kommende sesong er det igjen fokus på mangekamp hos Telma, som er inne i sitt andre år med studier i Trondheim.

Mens jentene har sju øvelser i mangekampen (5 innendørs) er det 9 i yngre årsklasser og til slutt 10 for gutta. Stavhopp inngår ikke i mangekamp for jenter, men det gjør det for gutta. Nikolai prioriterte å trene stav under hele samlinga i Stangehallen. Etter å ha trent stav på to slike samlinger i høst, nærmer han seg å mestre øvelsen godt nok til å kunne starte i framtidige mangekampmesterskap.

Fatou prioriterte å trene spyd under samlingen. Dette er en øvelse hun knapt har prøvd tidligere, og som kun inngår i mangekamp utendørs. Fatou viste at hun har kastarmen på plass, og med litt mer teknisk trening kan dette bli en god øvelse for henne.