Markerte seg i Indoor Games

Jenni Askvig (13), Fredrik Stavik Moshagen (13) og Josue Ilunga Kongolo (14) markerte seg med både allsidighet og gode prestasjoner under tredje og siste del av Indoor Games i Nes Arena på Romerike onsdag kveld 2. mars. De tok med seg hjem både personlige rekorder, topplasseringer og nye erfaringer fra stevnet, som omfattet aldersklassene 12 til 14 år fra kretsene Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland.

Jenni Askvig imponerte som debutant i kappgang med fellesstart for alle klasser og kjønn. Hun var blant dem som viste best teknisk anlegg for denne spesielle øvelsen, og gikk sine 1000 meter på tiden 6.34,59. Det ga en flott 2. plass i J13, og det på en tid der hun også la de fleste gutta bak seg. Jenni satte også ny personlig rekord på 60 meter, der tiden 9,59 var en forbedring av personlig rekord med åtte hundredels sekund. I kulestøt 2 kg oppnådde hun 8,91 meter og tredjeplass.

Fredrik Stavik Moshagen vant kulestøt 3 kg i G13 med resultatet 9,07. Også han debuterte som kappgjenger i fin stil, og kom i mål som treer i sin klasse med tiden 7.04,39 på 1000 meter. I tresteg rett etter kappgåinga fikk han resultatet 7,60, som ga 5. plass. Han stilte i tillegg opp på 800 meter for også å gjennomføre et langt løp og samle poeng i sammendraget.

Josue Ilunga Kongolo løp en imponerende 60 meter på 7,63, som ga seier i G14. Tiden er norsk årsbeste i G14, som du kan lese om i egen artikkel her. I kule fikk 4 kg han det ikke helt til å stemme som han kan. Det ble 8,84 meter og 4. plass. Josue prøvde seg i tillegg på to øvelser han verken har trent på eller deltatt på i konkurranser tidligere; tresteg og kappgang. I tresteg nøyde han seg med kort tilløp og forsiktig hopping til resultatet 8,43, som ga 2. plass og 12 poeng i sammendraget. På 1000 meter kappgang tok han det roligst av samtlige, og spaserte som eneste G14-deltaker inn til 7.50,30 som dermed ga 1. plass og 15 poeng i sammendraget.

Trioen fra Søndre Land avsluttet en allsidig konkurransekveld med å løpe hver sin etappe på Opplands lag på 4 x 200 meter stafett. Fjerdeetappen ble løpt av Lotta Flatum Fallingen (14) fra Brandbu IF. Dette er en kvartett som kjenner hverandre godt, og de gjennomførte i fin stil på tiden 2.10,9 som ga femteplass blant åtte lag.

Indoor Games er et innendørs stevnetilbud til aldersklassene 12 til 14 år, og har til hensikt å bygge miljø og lagfølelse for årsklassene som har Bendit-Lekene som sitt nasjonale utendørsmesterskap. Bendit-Lekene arrangeres på Jessheim Friidrettsstadion til høsten.

I Indoor Games er det også lagt vekt på å stimulere allsidighet. Deltakerne har samlet poeng for hver øvelse de har vært med på i de tre stevnene gjennom vinteren, og for å nå opp i sammendraget måtte en også ha minst en start i hver av øvelseskategoriene kort løp, langt løp, hopp og kast.

Fredrik Stavik Moshagen har deltatt på alle tre Indoor Games gjennom vinteren. Med 91 poeng totalt ble han ble han totalt nummer 4 av alle som deltok i G13, kun ett poeng bak tredjeplassen. Josue Ilunga Kongolo har deltatt på de to siste stevnene, og samlet der nok poeng og allsidig deltakelse til å bli treer i G14 med 76 poeng. Jenni Askvig var med på sitt første Indoor Games onsdag. Der sanket hun 23 poeng og var bare deltakelse i en hoppøvelse unna premiering i sammendraget.

Les mer om Indoor Games her

Her er alle resultatene fra onsdagens stevne

Sluttstillingen i Indoor Games