Josue Kongolo med norsk G14-årsbeste på 60 meter

Josue Ilunga Kongolo (14) løp en fenomenal 60 meter under Indoor Games i Nes Arena på Romerike onsdag kveld 2. februar. Tiden 7,63 er norsk årsbeste i G14 og en forbedring av Josues tidligere personlige rekord fra KM i Stangehallen i januar med 28 hundredels sekund.

Josue begynte med friidrett så sent som i fjor høst, og har siden debutløpet under Bendit-Lekene i september forbedret sin personlige rekord med mer enn seks tidels sekund i løpet av et halvt år med friidrettstrening i Søndre Land IL Friidrett.

Josue har fra før norsk årsbeste på 200 meter med 24,94 (les mer her). Den prestasjonen greide han i sin aller første 200 meter i konkurranse under Indoor Games i Stangehallen i februar. Han har også norsk årsbeste i G14 i tresteg uten tilløp.

Med 7,63 var Josue suveren vinner av onsdagens løp. Og det i samløp med utøveren som hadde nest beste tid på årsstatistikken før onsdag. 7,63 gir hele 1032 poeng på Tyrvingtabellen i G14.

Indoor Games er et innendørs stevnetilbud for aldersklassene 12 til 14 år, og omfatter kretsene Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Onsdagens stevne var det siste av tre. Tiltaket har til hensikt å bygge miljø og lagfølelse blant utøverne som har Bendit-Lekene som sitt nasjonale utendørsmesterskap.

Her kan du lese mer fra stevnet.

Her er bilde av Josues løp på friidrett.no