NORGESMESTER: Telma Eid ble søndag norsk mester i mangekamp innendørs for kvinner senior.

NM I MANGEKAMP: Perset i fire av fem øvelser – ble norgesmester

Telma Eid (22) ble søndag norsk mester i mangekamp innendørs for kvinner senior. Telma fikk NM-gullet om halsen i Nes Arena på Romerike søndag ettermiddag etter å ha satt ny personlig rekord i fire av de fem øvelsene i mangekampen. Telma kunne gjennomført den avsluttende 800 meteren på komfortabelt vis, men var ikke snauere enn at hun løp fra resten av feltet og distanserte sine konkurrenter med en langside.

Telma hoppet til ny personlig rekord 1,69 meter i høyde.

Det startet utmerket allerede på 60 meter hekk, der Telma senket sin personlige rekord med 46 hundredels sekund til 9,18. Det ga andreplass i et tett heat i seniorklassen. I høyde var hun ikke snauere enn at hun forbedret personlig rekord med tre centimeter til 1,69. Dermed var mye av grunnlaget for NM-gullet lagt. 1,69 er forøvrig ny klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL. Telma hadde selv den gamle med 1,66.

Telma gikk til topps også i kulestøt, der hun forbedret personlig rekord med 42 centimeter til 10,27. I lengde ble det ny personlig rekord og klubbrekord for kvinner senior i SLIL med 5,37 meter. Dette er en forbedring av hennes tidligere PB og klubbrekord med to centimeter. Dette ga andreplass i øvelsen, to cm bak øvelsesvinneren.

Telma trengte bare å gjennomføre på en grei måte på den avsluttende 800 meteren. Hun gikk likevel rett i føringen og løp et sololøp i tet alle de fire rundene. I mål hadde hun distansert konkurrentene med en langside. Tiden 2.34,45 er vel åtte sekunder bak hennes personlige rekord fra Nordisk Mesterskap i mangekamp utendørs i 2018.

Telma hadde kontroll på NM-gullet før den avsluttende 800 meteren. Hun løp likevel fra konkurrentene sine med en langside.

Helgens NM var første gang Telma deltok i NM i mangekamp innendørs, og hennes første resultat i femkamp. Utendørs, der det er sjukamp for kvinnene, ble hun norsk mester for kvinner senior i 2018 og har deltatt for Norge i Nordisk mesterskap tre ganger.

Telma studerer i Trondheim, der hun under skjøtter treningsarbeidet sammen med dyktige trenere og andre gode utøvere i Ranheim IL Friidrett. Godt treningsarbeid gjennom høsten og vinteren ble belønnet med et fortjent NM-gull søndag.

Telma oppnådde poengsummen 3563 poeng. Sølvet gikk til Malene Kolberg, IF Hellas, 3291 poeng, mens bronsen ble vunnet av Emilie Sandberg, Sandnes IL, 3098 poeng.

Nikolai Stavik Moshagen (15) deltok i sjukamp for G15 under Ungdoms-NM i samme hall. Etter at han perset i fire av fire øvelser lørdag, og hadde et godt utgangspunkt foran søndagens øvelser, skadet han seg under oppvarmingen før første øvelse søndag. Han måtte dermed trekke seg fra mangekampkonkurransen. Nikolai tar likevel med seg fire nye personlige rekord og nyvunne mangekamperfaringer med seg fra mesterskapet.

Her er alle resultatene fra UM og NM i mangekamp.

Les friidrett.no sin rapport fra mesterskapet.

Telma Eid med sitt NM-gull flankert av sølvvinner Malene Kolberg, IF Hellas, og Emilie Sandberg, Sandnes IL.