Nikolai forbedret personlig rekord i høyde fra 1,45 til 1,62 under første dag av Ungdoms-NM i mangekamp innendørs.

Ungdoms-NM i mangekamp: Perset i alle øvelsene første dag

Nikolai Stavik Moshagen (15) satte nye personlige rekorder i alle øvelsene under første dag av Ungdoms-NM i mangekamp i Nes Arena på Romerike lørdag. Etter plasseringene 2-3-6-7 i de fire første øvelsene av sjukampen i G15 ligger han på 5. plass før søndagens tre avsluttende øvelser.

Mangekamp er en utholdenhetskonkurranse, der det lørdag gikk vel ni timer fra Nikolai startet oppvarmingen til første øvelse til dagens fjerde og siste øvelse var unnagjort.

Nikolai i ett av to heat på 60 meter i G15.

Det startet med 60 meter, der han forbedret personlig rekord (PB) med 35 hundredels sekund til 8,43. Det ga sjetteplass på øvelsen blant de ni deltakerne i G15.

I lengde ble PB forbedret med 22 centimeter til 4,48 meter uten treff med tilløpet på noen av de tre forsøkene. På det siste forsøket, som ble tellende, satset han en halvmeter bak satsplanken, noe som vitner og at femmeteren er innen rekkevidde med god planke. Det ble sjuendeplass i lengde.

Nikolai perset og var en cm fra å bli øvelsesvinner i kulestøt.

I kulestøt 4 kg forbedret Nikolai PB med fire cm til 10,38. Han var ikke helt tilfreds etter å ha støtet over 11 meter på trening i det siste. Resultatet holdt til 2. plass i mangekampen, en cm bak øvelsesvinneren.

Dagens høydepunkt for Nikolais del kom i høydehopp. Her forbedret har sin egen personlige rekord hele sju ganger før det sa stopp på 1,65. Han tok alle høyder til og med 1,62 i første forsøk, som er en forbedring av PB med 27 centimeter. Alle tre forsøkene på 1,65 var gode, og det var lite om å gjøre at han tok denne høyden også.

Sammenlagt gir dette Nikolai en 5. plass etter første dag. Han har kontakt med 4. plassen, mens det er litt avstand opp til medaljene.

UM og NM mangekamp fortsetter på Romerike søndag. Da skal G15-utøverne gjennom 60 meter hekk, stavhopp og 800 meter. Søndag skal også jentene i aksjon med sin femkamp. Telma Eid (22) stiller i kvinner senior. Telma har trent godt og hatt god utvikling i trening gjennom høsten og vinteren, og blir spennende å følge gjennom søndagens konkurranse.

Her er alle resultatene fra UM/NM i mangekamp innendørs.