Telma Eid (rød drakt) slo sin argeste konkurrent med nesten sekundet på 200 meter.

NM MANGEKAMP: Telma leder etter første dag

Telma Eid (22) har hatt en utmerket start på årets NM i mangekamp for kvinner senior på Blåbærmyra stadion på Fagernes. Etter personlige rekorder – og klubbrekorder – i to øvelser og tett ved personlige rekorder i de to andre øvelsene, leder hun NM etter første dag.

Telma startet dagen med 14,99 i lett motvind på 100 meter hekk. Dette er en forbedring av hennes personlige rekord og klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL med 27 hundedels sekund.

Hun gjennomførte deretter en glimrende høydekonkurranse med nok en personlig rekord og klubbrekord. Resultatet 1,71 er en forbedring av hennes tidligere bestenotering med to centimeter, og innebærer at Telma i løpet av 2020 har flyttet persen fem centimeter opp.

I kule ble det 10,17 meter, 14 cm bak pers fra tidligere denne sesongen. I motvind på 200 meter distanserte hun sin argeste konkurrent med nesten sekundet og fikk notert tiden 26,16. Selv om tiden er 12 hundredels sekund bak personlig rekord, var det et langt sterkere løp enn som så – motvinden tatt i betraktning.

PS: Du kan se Telmas 1-71 hopp i høyde på SLIL Friidretts Facebook-side. På Instagram kan du se både høydehoppet og hekkeløpet.

Etter første dag har Telma 3034 poeng, og leder mangekampen for kvinner senior. USA-studenten Elise Hoel Ulseth fra Norodd IL har 2976 poeng.

Telma har Mette Karin Ninives kretsrekord for kvinner senior i kikkerten denne helgen. Ninive hadde i den serien 2973 poeng etter første dag.

Det blir en tett og spennende fortsettelse på sjukampen søndag, både i kampen om NM-tittelen og jakten på kretsrekorden. Lengde ligger an til å bli en avgjørende konkurranse i forhold til både det ene og det andre.

Nikolai Stavik Moshagen debuterer i 9-kamp i Ungdoms-NM G15. Han oppnådde ny personlig rekord 11,27 meter – en forbedring med 11 cm – i kulestøt, der han var nest best av sju utøvere i sin klasse. På 100 meter løp han tett ved persen i motvind, og ble nummer fire.

Dessverre mislykkes Nikolai både i lengde og høyde, som normalt er blant hans sterkere øvelser. I lengde var han en halv meter bak planken og tilsvarende bak persen. I høyde hoppet han 10-15 cm over lista på 1,49 for deretter å rive tre ganger på 1,52.

Nikolai står med poengsummen 1710 etter fire av ni øvelser, og holder sjetteplassen med god kontakt til et par av utøverne foran på lista.

I et innlagt sprintstevne for senior løp Josue Kongolo (18) på 10,49 i motvind 1,6 m/s. Caleb Kongolo løp sitt beste løp i finalen, der han fikk tiden 11,50 – da i for sterk medvind til at tiden kan godkjennes som personlig rekord.

Her er alle resultatene.