To SLIL-utøvere i NM i mangekamp

Denne helgen er det NM i mangekamp på Fagernes. Fra Søndre Land IL Friidrett stiller Telma Eid (22) i kvinner senior (7-kamp), mens Nikolai Stavik Moshagen skal gå 9-kamp i Ungdoms-NM for G15.

Telma er etter hvert blitt en rutinert mangekjemper med fortid på rekrutteringslandslaget i mangekamp fra hun var 16 til 20 år. Telma har representert Norge tre ganger i nordisk mesterskap i mangekamp, og ble norsk mester for kvinner senior i 2018 og norsk innendørsmester inneværende år. På Fagernes blir det medaljekamp igjen.

Telma er i form etter å ha trent godt i Trondheim gjennom høsten i fjor og vinteren, og hjemme i Søndre Land siden mars og gjennom sommeren. Telma satte personlig rekord i seks av sju øvelser da hun ble innendørsmester i januar. Hun kan igjen oppnå en serie av personlige rekorder – og et godt mangekampresultat – på Fagernes i helgen.

Telmas personlige rekord i sjukamp er 4630. Hennes personlige rekorder i de sju øvelsene holder til tett oppunder 5000 poeng. Telmas store mål denne helgen er å pasere 5000 poeng i mangekampen og slette Mette Karin Ninives kretsrekord på 5092 poeng.

Nikolai skal gå mangekamp utendørs for aller første gang. Ni øvelser er en kraftprøve for 15-åringene. Nikolai deltok i UM mangekamp innendørs (7-kamp) i vinter. Der perset han på fire av fire øvelser første dag, før han skadet seg under oppvarmingen til stavhopp dagen etter.

Nikolais styrke er hans jevne nivå i bredden av øvelser. Fire av øvelsene – stavhopp, 100 meter hekk, diskos og 1000 meter – har han aldri konkurrert i, men vist på trening at han kan mestre tilstrekkelig til å henge med i 9-kampen i G15. Nikolais mål er å fullføre alle 9 øvelsene og oppnå resultat i mangekampen. Greier han det, kan han henge godt med i det som ligger an til å bli en tett kamp mellom seks utøvere i G15.

I stevnet er innlagt sprint for menn senior. To utøvere fra Søndre Land IL Friidrett – Josue (18) og Caleb (20) Kongolo deltar på 100 meter lørdag og 200 meter søndag som konkurranseoppkjøring foran neste helgs Junior-NM i Kristiansand. Begge to har vist sterk sprintform de siste ukene, og er kapable til å senke både personlige rekorder og klubbrekorden for menn senior i Søndre Land IL.

Det produseres live resultater fra stevnet. De kan du følge på mesterskapets hjemmeside her.

Nikolai starter sin 9-kamp lørdag kl. 10.00. 7-kamp for kvinner senior starter kl. 11.35. 100 meter menn senior går lørdag kl. 12.45.