Nytt kastanlegg tatt i bruk – så kom Jake

Ikke før har Søndre Land IL Friidrett tatt i bruk sitt nye kastanlegg på Holmen idrettsplass, så dukker Jake Haylock opp på banen. Ikke bare har den 28 år gamle briten tatt opp igjen sin egen aktivitet som sleggekaster – han har også tilbudt seg å være klubbens kasttrener. Han er ønsket hjertelig velkommen!

Som junior (U20) representert Jake Storbritannia i sleggekast. Han deltok på landslagssamlinger og konkurrerte med flagget på brystet i internasjonale konkurranser. Som junior oppnådde han 58,75 meter meg 6 kilos juniorslegge.

Har bosatt seg i Fall

Deretter ble det mest jobbing og lite sleggekasting for Jake, som nå har tatt opp igjen treningen på klubbens nye kastanlegg i Fall. Foreløpig trener han med fem- og sekskilos slegge, mens seniorslegga 7,26 kg får ligge til fysikk og teknikk er riktig på plass. Neste sesong tipper vi at klubbrekorden for menn senior på 42,88 meter ryker i første gyldige konkurransekast.

Jake bosatte seg i Fall i februar i år. Han bor like ved kastanlegget, som han oppdaget en dag har var ute og gikk tur med samboeren. Det er kjærligheten som har brakt han til Norge og Søndre Land. Samboeren traff han mens hun studerte i England, og nå har de altså flyttet sammen til Fall.

– Svært gledelig

– Jakes inntreden i klubben er svært gledelig. Vi har helt nytt kastanlegg på Holmenbanen, og ønsker mest mulig aktivitet i anlegget. Henvendelsen jeg fikk fra Jake var som å få en gave fra oven. Med Jake på laget som kasttrener ligger det til rette for å skape et miljø også for roterende kastøvelser i Søndre Land, sier sportslig leder og hovedtrener i Søndre Land IL Friidrett, Sæmund Moshagen.

Jake Haylock instruerer i kulestør på tirsdagstreninga i Søndre Land Idrettspark.

Jake, som ble medlem i klubben denne uken, har også vært med på tirsdagstrening i Søndre Land Idrettspark, der han har gitt klubbens kastinteresserte utøvere instruksjon i kulestøt. For noen av dem har han introdusert roterende teknikk som en mulighet også i kulestøt.

Kastgruppe

– Jeg har lyst til å få igang en en egen kastgruppe i klubben. Jeg skal trene en god del selv, og da er alle som har lyst til å være med velkommen til å være med, sier Jake.

Førstkommende onsdag, 29. juli, kl. 19.00 inviterer klubben til den første treningskvelden med slegge og diskos på Holmenbanen. Her kan både etablerte utøvere i klubben og nye interesserte melde sin ankomst. Tanken er at dette skal være starten på en eller flere ukentlige treninger med Jake Haylock i kastanlegget på Holmen idrettsplass.