PEAB-LEKENE SØNDAG: Gull og sølv til Caleb Kongolo

Caleb Kongolo ble den største medaljegrosisten av alle under helgens uoffisielle norske mesterskap for 13- og 14-åringer – Peab-Lekene – på Jessheim Friidrettsstadion. En gullmedalje og tre sølvmedaljer ble resultatet av fire konkurranser på to dager for 14-åringen fra Søndre Land IL friidrett.

Tre utøvere fra Søndre Land IL friidrett var i aksjon på Jessheim andre dag av mesterskapet. Even Rudsengen (13), Anja Ødegård (14) og Caleb Kongolo (14) presterte på topp og skaffet seg alle en eller flere nye personlige rekorder.

Even Rudsengen startet med ny personlig rekord på 60 meter med tiden 9,05. Dette er en forbedring av tidligere bestenotering med 12 hundredels sekund. Even fulgte deretter opp med 9,01 og 11. plass i tresteg. Dette er ny personlig rekord med 10 centimeter, og var kun 17 centimeter fra en plass i finalen. Even avsluttet dagen med å løpe en god etappe for Opplands lag på 8 x 200 meter stafett.

Anja Ødegård var ikke mer enn 16 hundredels sekund unna en finaleplass på 60 meter J14 da hun løp inn til 2. plass i sitt forsøksheat på tiden 8,74. Dette er nye bestenotering på utendørs bane, og åtte hundredels sekund unna personlig rekord fra innendørs tidligere i år. Anja fortsatte med å sette personlig rekord i høyde to ganger. Først med 1,31 meter og deretter 1,36 meter – seks centimeter forbedring av personlig rekord. Dette ga en fin 10. plass i konkurransen.

Caleb Kongolo har vært en av forgrunnsfigurene under mesterskapet. Lørdag ble det sølvmedaljer i lengde og kulestøt i G14. Søndag fulgte han opp med gullmedalje på 60 meter og sølvmedalje i tresteg. På 60 meter startet han med å være raskest av alle i forsøksheatene og satte ny personlig rekord med tiden 7,83. I finalen fightet han seg først i mål og nok en gang ble det ny personlig rekord. 7,73 er 13 hundredels sekund bedre enn persen var før helgen, og et resultat som gir 1005 poeng etter Tyrvingtabellen. Også i tresteg ble det personlig rekord to ganger. Lengstehoppet på 11,68 meter kom i siste omgang, og sikret sølvmedalje med to centimeters margin til bronsen. Resultatet er en forbedring av tidligere personlig rekord med 19 centimeter.

Som en kuriositet kan også nevnes av det var en halvt søndrelanding som fulgte Caleb tettest i 60 meter finalen. Sølvet gikk nemlig til Per Tinius Fremstad-Waldron fra Oslo, som har en bestefar fra Fall.

Even_60_N3_1 Trio_N3_2 Caleb_tresteg_N3_3 Anja_60_N3_5 Caleb_60_pallen Even_tresteg_N3_1