Raufoss gjorde rent bord i Landstafetten

Raufoss IL Friidrett tok dobbeltseier i Landstafetten i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag, torsdag 5. mai. Raufoss var vel 17 sekunder foran Brandbu IF i jenteklassen, og vel 11 sekunder foran Søndre Land IL i gutteklassen. Søndre Land ble treen i jenteklassen, og Nordre Land treer i gutteklassen.

I jenteklassen tok Raufoss sitt tredje napp i Søndre Land kommunes vandrepokal, som klubben dermed vant til odel og eie. I gutteklassen fikk Raufoss første napp i den nye pokalen som ble satt opp fra 2015. Der har Søndre Land, fjorårsvinneren, ett natt fra tidligere.

Det gikk fort unna i begge klasser. I jenteklassen var Raufoss i føringen gjennom stort sett hele løpet. Brandbu hang imidlertid godt med på de tre første etappene. I gutteklassen ledet Søndre Land etter både to og tre etapper, men med Raufoss like bak. På de siste etappene var Raufoss sterkest, og holdt vertene på trygg avstand til mål.

Det ble løpt raskere enn i fjor både blant jentene og gutta. Ingen kunne likevel tukte løyperekordene, som for jenter innehas av Raufoss IL med 6.52,3 fra 2013 og for gutta av Søndre Land IL med 6.24,2 fra 2014.

Her er årets resultater:

Jenter

  1. Raufoss IL                     6.57,3
  2. Brandbu IF                   7.13,9
  3. Søndre Land IL             7.35,5
  4. Fagernes IL                   7.44,3
  5. Nordre Land IL             7.58,1

Gutter

  1. Raufoss IL                   6.31,8
  2. Søndre Land IL          6.43,4
  3. Nordre Land IL           6.58,1

Last ned resultatliste her: Resultater Landstafetten 2016

Det var flotte løpsforhold med sol, let bris og god temperatur under årets utgave av Landstafetten. Publikum møtte opp i hyggelig antall langs løypa, og skapte god stemning rundt stafetten.

Landstafetten består av åtte etapper for årsklassene 11 til og med 16 år, og samlet alder på hvert lag kan ikke overstige 108 år.

Rett etter stafetten ble årets første løp i Land Løpskarusell arrangert i stafettløypa. 47 løpere stilte til start, som er ny rekord. De bidro til at arrangementet i Hov sentrum ble en flott løpsfest. Vi komer tilbake med omtale og resultater fra karuselløpet senere i dag.

Oppland Arbeiderblad (OA) har laget en reportasje fra dagens stafett. Den kan du lese her (krever innlogging).