Søndre land og Gausdal knivet lenge side om side i guttenes stafett. Her fra en av vekslingene ved rådhuset.

Raufoss og Gausdal vant i Landstafetten

Raufoss IL vant jenteklassen og Gausdal FIK gutteklassen da den 53. Landstafetten ble arrangert i Hov sentrum Kr. Himmelfartsdag. Ti lag – seks jentelag og fire guttelag – stilte til start.

Søndre Land IL Friidrett kom på en sterk andreplass i gutteklassen, mens det ble en fin fjerdeplass til arrangørklubben i jenteklassen. Blant jentene var det Kolbu KK som løp inn til andreplass.

Det var spennende oppgjør i begge klasser. I jenteklassen var det Brandbu som tok føringen i starten av stafetten, før raufossjentene kom sterkt etter hvert. Kolbu KK og Nordre land knivet om andre og tredjeplassen med Søndre Land på heng.

I gutteklassen så det innledningsvis ut til å kune bli et spennende oppgjør mellom Søndre Land og Gausdal. De to lagene holdt tett følge på de første vekslingene. Etter hvert dro fjorårsvinner Gusdal ifra til en trygg seier, mens Søndre Land holdt unna til andreplass foran et jagende Kolbu KK på tredje.

Etter stafetten ble det arrangert løp i Land Løpskarusell i stafettløypa. 19 løpere stilte til start. Les mer om det her.

Se flere bilder fra stafetten på Instagram

Resultater Landstafetten 2022

Slik løp lagene (lagoppstillinger)

Les OAs omtale fra stafetten.

Se bildeserie fra Landstafetten på oa.no