Strålende sesongstart i løpskarusellen

Stor deltakelse og godvær i idylliske omgivelser ved Randsfjorden sørget for at det ble en strålende start for Land Løpskarusell på Lyngstrand onsdag kveld 3. mai. 52 løpere på startstreken er den største deltakelsen på et løp i Landkarusellen på mange år, og gir bud om at deltakerveksten de siste årene kan komme til å fortsette også i år.

Karuselløpet på Lyngstrand har ry på seg som et uoffisielt Land-mesterskap i terrengløp. Løpet er hvert år blant de med best deltakelse i karusellen.

Land Løpskarusell har hatt stor vekst i deltakelsen de siste tre-fire sesongene. Det skjøt for alvor fart i deltakerveksten i 2015 og 2016, og denne trenden ser ut til å kunne fortsette i år. Mens det var 32 løpere i løpet på Lyngstrand i 2015, og 43 i fjor, stilte hele 52 løpere til start i år.

Løperne fordelte seg på tre distanser: 400 meter, 1800 meter og 3600 meter. På den lengste distansen var det hele 25 løpere, mens den andre halvparten fordelte seg mellom de to kortere distansene.

I jente- og gutteklassene var det god deltakelse blant begge kjønn, men med kun tre kvinner blant de voksne deltakerne er herved oppfordringen sendt til kvinnene i Land-bygdene om å gjøre som Britt Elin Røvik, Liv Thorseng og Kristin Stavik Moshagen; snøre på seg joggeskoene og delta i Land Løpskarusell ut over sommeren.

Land Løpskarusell er først og fremst et folkehelsearrangement, der alle kan delta uavhengig av alder og funksjonsnivå. Her kan en velge det tempoet som behager en selv.

Ikke alle er i den kategorien, og det ble også løpt om kapp, mot klokka og om personlige bestenoteringer i løypene på Lyngstrand. På den lengste distansen ble i år, som i fjor, torpingen Arne Mjelde Sæther, som representerer Lillehammer IF, beste løper totalt. Med tiden 11.19,0 på 3800 meter var han kun sekundet bak vinnertiden sin fra i fjor. Bak Mjelde Sæther fulgte Bjørn Egil Nordseth (12.07,0) fra Gjøvik FIK og Roger Vestrum (12.40,0) fra Søndre Land IL Friidrett.

Flere unge løpere imponerte også med gode løp på 3600 meter. Aller mest Peder Elias Nordseth (14) fra Gjøvik FIK med tiden 13.40,0.

På den halve distansen var Anders Alme Eng (15) fra Nordre Land IL raskeste løper med tiden 6.57,0. I KV45-49 imponerte Liv Thorseng fra Nordre Land IL med å løpe sine to runder på 7.16,0.

Resultater Lyngstrand 03.05.2017

PS! Neste løp i Land Løpskarusell 2017 er baneløp på Dokka stadion onsdag 10. mai. Se hele karusellprogrammet her.