37 utøvere – derav 6 fra Søndre Land – har deltatt på kretssamlingen på Brandbu denne helgen.

Team Lerøy Innlandet – for en gjeng

Tidenes kretssamling for 13 og 14 år gamle utøvere – med 37 deltakere – ble denne helgen vel gjennomført av Innlandet Friidrettskrets på Brandbu. Samlingen har inkludert alt: Trening, innkvartering, mat, nye venner og lagbygging foran høstens uoffisielle nasjonale mesterskap for aldersgruppen – Lerøy-Lekene på Rjukan.

Seks utøvere fra Søndre Land – Birk Huva Stenseth (13), Hermann Haslerud (13), Aksel Stavik Moshagen (13), Hedda-Elida Johansen (14), Eline Raddum Hvitsand (14) og Noah Bakken Hesla (14) – har deltatt på samlingen. Kun Lillehammer hadde en større deltakertropp enn Søndre Land.

Stavhopptrening med instruksjon av Nikolai Stavik Moshagen.

Det er blitt på mange ulike øvelser gjennom helgen. Søbdre Land IL Friidretts hovedtrener Sæmund Moshagen har vært trener i hoppøvelsene lengde, tresteg og høyde. Nikolai Stavik Moshagen var søndag trener for alle som ville prøve stav.

Etter mye trening lørdag og søndag ble samlingen avsluttet med stevne i øvelser mange ikke deltar i så ofte. Dette inkluderte også kappgang. Sesongens mål for 13- og 14-åringene, Lerøy-Lekene, er både en lagkonkurranse og en individuell konkurranse. I Lagkonkurransen teller det mye at kretsene har deltakere i alle øvelser, noe som er et naturlig mål for det store sammenslåtte Innlandet friidrettskrets.

Noeh Bakken Hesla stiftet for første gang bekjentskap med friidretsøvelsen stavhopp.

Det viste seg igjen at det også kan være lurt å prøve nye øvelser, ikke bare de en alltid gjør. I løpet av helgen er det mange som har oppdaget at de har talent for øverlser som sleggekast, kappgang, stavhopp,  tresteg, diskos og langhekk som ikke var klar over det fra før.

Deltakerne på helgens samling ga alt både fysisk og sosialt fra de møttes lørdag formiddag til de reiste hjem søndag ettermiddag. «Jeg fikk ganske mange nye venner» og «dette vil jeg være med på igjen» var utsagn som kunne høres i «søndrebussen» på vei hjem.

Resultatene fra søndagens stevne kommer vil tilbake til når de foreligger.

Se mer fra lørdagens aktiviteter her.

Les mer om Lerøy-Lekene 2021 her.