Søøndre Land har seks utøvere på den store kretssamling enfor 13- og 14-åringer denne helgen.

6 SLIL-utøvere på tidenes kretssamling for 13- og 14-åringer

Denne helgen arrangerer Innlandet friidrettskrets to dagers Lerøy-samling for 13- og 14-år gamle utøvere på Brandbu. Seks utøvere fra Søndre Land IL Friidrett  – Birk Huva Stenseth (13), Hermann Haslerud (13), Aksel Stavik Moshagen (13), Eline Raddum Hvitsand (14), Hedda-Elida Johansen (14) og Noah Bakken Hesla (14) – deltar blant 37 ungdommer fra hele den sammenslåtte friidrettskretsen.

Dette er den største kretssamlingen arrangert noen gang for denne aldersgruppen i Innlandet, noe som lover godt for kretslaget til sesongens store mål – Lerøy-Lekene på Rjukan i september. Det viktigste med helgens samling er å bygge relasjoner, miljø og lag foran kretslagets deltakelse i lerøy-Lekene.

Utøverne i samlet tropp ved ankomst Brandbu stadion.

Utøverne ankom Brandbu lørdag formiddag. På programmet lørdag sto to fulle treningsøkter med bespisning i mellom, og «Mesternes Mester» på Brandbu stadion før avreise i samlet tropp til Helgaker kurs- og konferansegård for middag, sosialt samvær og overnatting til søndag.

6 søndrelandinger deltar blant 37 13- og 14-åringer på helgens kretssamling på Brandbu.

Det var meldt regn lørdag, men under nær sju timers aktivitet på Brandbu stadion falt det ikke en eneste regndråpe.

Reveljen går tidlig søndag morgen. Allerede klokka 10.00 starter søndagens trening, før det avsluttes med stevnedeltakelse på Brandbu stadion den andre økta.

Lørdagens aktiviteter ble avsluttet med «Mesternes Mester»-konkurranse.

Under samlingen tilbys trening i det aller fleste friidrettsutøvelser, inkludert kappgang, stav, sleggekast og langhekk. Søndre Land IL Friidretts hovedtrener, Sæmund Moshagen, er trener i hoppøvelsene lengde, tresteg og høyde under samlingen.

Lerøy-samlingen på Brandbu inneholder alt. Trening, mat, overnatting og relasjonsbygging.

Lerøy-Lekene til høsten er både en lagkonkurranse og individuell konkurranse. Innlandet kan stille med en tropp på 70 utøvere til konkurransene mot sju andre kretser. Allsidighet, og å delta også i noen «uvante» øvelser er en del av konseptet for å samle poeng til sitt kretslag.

Det er kretsen som tar ut laget til  lekene basert på resultater oppnådd på stevner gjennom sesongen. Søndre Land IL Friidrett har vært godt representert på tidligere Opplands og nå Innlandets lag de siste 10-11 årene. Slik ligger det godt an til å bli også i år.

Les mer om Lerøy-Lekene 2021 her.