Telma Eid (23) deltar i tre hoppøvelser i helgens senior-NM i Kristiansand. Bildet er tatt da hun vant NM-gull i mangekamp tidligere i år.

Telma er klar for tre dager med NM i Kristiansand

Vi står foran en stor friidrettshelg her hjemme med NM for senior (Hovedmesterskapet) i Kristiansand og 13- og 14- åringens mesterskap Lerøy-Lekene på Rjukan.

Mens fem utøvere fra Søndre Land IL Friidrett skal delta på Innlandets kretslag i Lerøy-Lekene, er Telma alene om å forsvare klubbens farger i hovedmesterskapet for senior på Kristiansand stadion.

Telma (23), som er norsk seniormester av året i mangekamp, ble vel installert i NM-byen torsdag kveld. Hun kal delta i tre øvelser i mesterskapet, der hun følges opp ringside av sin gode trener under studiene i Trondheim, Roger Hollup.

Det starter med høyde fredag, og fortsetter med lengde lørdag og tresteg søndag.

Telma deltok i sitt første hovedmesterskap med bravur på Fana Stadion i Bergen i fjor. Med to fjerdeplasser og en femteplass var hun ikke langt fra medalje i noen av de tre øvelsene hun deltok i. Nærmest var hun i tresteg, der hun ble firer kun en cm fra bronsen.

Telma har satt personlig rekord i høyde i år med 1,72. Om hun klarer noe tilsvarende eller høyere fredag vil hun antakelig være med å kjempe om en høy plassering nok en gang.

I lengde og tresteg kan det igjen bli finaledeltakelse (8 beste), og også der blir det spennende å se hva hun kan hoppe. Telma gjorde sin beste NM-plassering i tresteg i fjor, da hun hoppet over 12 meter og oppnådde 4. plass.

Helgens mesterskap kan følges direkte på NrK TV.

Les alt om NM på mesterskapets egen hjemmeside.

Les ekspertvurdering av alle øvelsene på friidrett.no

Telmas program er som følger:

Fredag

Kl. 15.25: KS høyde: Telma Eid (PB 1,72)

Lørdag

Kl. 17.05: KS lengde: Telma Eid (PB 5,76)

Søndag

Kl. 13.45: KS tresteg: Telma Eid (PB 12,07)