Telma i tresteghoppet som ble målt til 12,27 meter. (Foto: Skjermdumtp Nrk1

Telma leverte i NM – 1 cm fra medalje

Telma Eid (22) innfridde på strålende vis i sitt første hovedmesterskap (senior-NM) utendørs på Fana stadion i Bergen denne helgen. Søndag toppet hun NM-helga med ny personlig rekord (og klubbrekord for kvinner senior i Søndre Land IL) 12,27 meter i trestegfinalen for kvinner. Det ga en sterk 4. plass – bare 1 cm fra bronsemedaljen.

Telma lå på sjuendeplass i konkurransen med 11,82 før sjette og siste omgang. Hun har gjort det til en vane å slå til mot slutten av konkurransene, og gjorde det igjen. 12,27 er en forbedring av persen fra Junior-NM tidligere i høst med 20 centimeter.

Telma har all grunn til å være fornøyd etter helgens NM i Bergen. (Foto: Skjermdump Nrk1)

Det hører med til historien at Telma bare så vidt var inne på planken i satsen i sistehoppet. Fra der hun satset var hoppet i overkant av 12,40.

Telma studerer i Trondheim. Der har hun god oppfølging av trener Roger Hollup, som også fulgte henne opp under helgens NM.

Der og da var det litt harmelig å være 1 cm fra medalje i sitt første hovedmesterskap utendørs, men Telma er likefullt strålende fornøyd med resultatene fra helga – og den brede framgangen hun som mangekjemper har hatt denne sesongen.

Under mesterskapet i Bergen ble det 5. plass i høyde (1,70) fredag og 4. plass i lengde (5,94 (+2,7) lørdag.

Les intervju med Telma på oa.no (+)

Se om igjen søndagens direktesending på Nrk1 her (der Telmas beste hopp vises 1.22,30 ut i sendingen).

Her er alle resultatene fra NM